Banki elszámolás – Az AXA Bank megkezdte az értesítők postázását

Az AXA Bank megkezdte a devizaalapú kölcsönügyletek elszámolásáról szóló értesítőlevelek postázását ügyfeleinek, az első pénzügyi teljesítések már megtörténtek, és a továbbiakban a levelek kiküldésével párhuzamosan zajlanak – közölte a hitelintézet.

A bank az értesítőlevelekben részletes tájékoztatást ad az elszámolással és a forintosítással kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről és lehetőségekről, illetve az ügyfelek új, forintalapú hitelének adatairól, így a kölcsönügylet új kamatáról és kamatperiódusáról is. Az elszámolás számszaki levezetésére vonatkozó részletes kimutatást a bank honlapján erre a célra kialakított felületen találják meg az ügyfelek, a belépéshez szükséges kódot az értesítőlevél tartalmazza – írja közleményében az AXA Bank.
Az Erste Bank a múlt csütörtökön arról számolt be, hogy az érintett 227 ezer devizaalapú ügylet mindegyikét elszámolta. A megállapított fogyasztói követelések összege a banknál valamivel több, mint 100 milliárd forintot tesz ki, 20 milliárd forintot már jóvá is írtak, s a múlt hét végéig valamennyi konverziót elvégzik mind a hiteleknél, mind a lízing ügyleteknél. Az ügyfelek kiértesítése ugyanakkor még folyamatban van.
A Raiffeisen Banknál az elszámolás 168 ezer devizahitel-szerződést, a forintosítás közel 30 ezer hitelszerződést érint. A forintosítás márciusban megtörtént és 4 ezer ügyféllel már elszámoltak – közölte ugyancsak a múlt héten a hitelintézet.
Az MKB Bank a tartozás nélkül lezárt deviza és devizaalapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatos fogyasztói túlfizetéseket már két héttel ezelőtt rendezte, egy hete pedig azt jelentette be, hogy elszámolt a még le nem járt deviza- és devizaalapú hitelek döntő többségének fogyasztói túlfizetéseivel is. A részletes elszámolást április 15-30-a között kézbesítik a bank ügyfeleinek.
Az OTP Bank március 16-i közlése szerint ugyancsak elkezdte a most is élő szerződéssel rendelkező ügyfelek számára a devizahitelekkel kapcsolatos jóváírásokat, első hullámban mintegy 100 milliárd forintos nagyságrendben.(MTI)

Scroll To Top