Baktériumoknak ellenálló festéket fejlesztett a Mapei - Gazdasagportal.hu

Baktériumoknak ellenálló festéket fejlesztett a Mapei

Az egészségügyi létesítmények beltéri falfelületein alkalmazható festék tanúsított védelmet biztosít a baktériumok, penész és gombák ellen, kiválóan mosható, szennyeződésfelvétele alacsony és rendkívül tartós. Tulajdonságait tekintve maradéktalanul megfelel a szigorú higiéniai előírásoknak és szabványoknak.

Mapecoat ACT 196 nevű festék véd a biológiai hatások széles spektrumával szemben, megakadályozza a baktériumok felhalmozódását és elszaporodását. Az Industrial Microbiological Services Ltd. által kiadott vizsgálati jelentés szerint ellenállónak bizonyult a legelterjedtebb baktériumtörzsekkel szemben.

 

BAKTÉRIUMÁLLÓSÁG (BAKTÉRIUMÁLLÓSÁG (IMSL VIZSGÁLATI JEGYZŐKÖNYV)
BAKTÉRIUMTÖRZS Mérési módszer Szabványos vizsgálat 24 órás áztatást követően Eredmény
Staphylococcus aureus: ISO 22196 ≥ 99,9% ≥ 99,9% megfelel
Escherichia coli: ISO 22196 ≥ 99,9% ≥ 99,9% megfelel
Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA): ISO 22196 ≥ 99,9% ≥ 99,9% megfelel
Pseudomonas aeruginosa: ISO 22196 ≥ 99,9% ≥ 99,9% megfelel

 

festék úgynevezett bioblock technológiát is tartalmaz, vagyis ellenáll a penésznek és a gombáknak is, így különösen alkalmas a nehezen tisztítható helyiségek védelmére is.

Különleges akrilgyanta vizes diszperziós bázisú összetétele ellenállóvá teszi tisztító-, és fertőtlenítőszereknek, erős vegyi anyagokkal végzett gyakori tisztítás mellett is. Tartósság és kopásállóság tekintetében messze felette áll a hagyományos festékeknek.

A kezelt felültet szennyeződésfelvétele alacsony, ami könnyen tisztíthatóvá teszi a felületeket és jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket. Ezen tulajdonságai alkalmassá teszik egészségügyi környezetben, kórházakban, rendelőintézetekben, iskolákban, óvodákban és rekreációs központokban falakon és mennyezeteken való széleskörű alkalmazását. A festék a Mapei színkártya 1002 féle színében kapható, azonban emellett lehetőség van egyéni igények szerinti színárnyalatok keverésére is.

A Mapecoat ACT 196 festék az EN 13300 szabvány osztályozási adatai mellett azoknak a vizsgálatoknak a jegyzőkönyveivel is rendelkezik, amelyeket az IMSL (Industrial Microbiological Services Ltd.) a festett felület antibakteriális tulajdonságait maghatározó ISO 22196 szabvány szerint hajtott végre.

 

 

 

Honlap: www.mapei.hu

Mapei Kft 

A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás,- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991. szeptember 1-jén jött létre az osztrák Mapei GmbH. alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként.

A vállalat jelenleg 191 főt foglalkoztat, forgalma 2018-ban 16,3 milliárd forint volt a nettó belföldi árbevétele.

A Mapei Kft. egy 7500 m2 összterületű gyárat és raktárt üzemeltet Sóskúton, ahol éves szinten több mint 76 ezer tonna terméket állít elő. A vállalat 2017-ben egy 2,8 milliárd forintos beruházás keretében a duplájára bővítette jelenlegi raktár- és gyártókapacitását.

 

Scroll To Top