Az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll az összes fontos objektum a Kramatorszkban

Az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll az összes fontos objektum a Donyeck megyei Kramatorszk városában – jelentette be szerdán az ukrán védelmi minisztérium regionális sajtóközpontjának vezetője.

Dmitro Horbunov alezredes szerint a hadsereg tartja ellenőrzése alatt a kramatorszki polgári és katonai repülőteret is. Hozzátette: a „donyecki önvédelmi csoportok” minden próbálkozása a katonák szolgálatának akadályozására „magamutogató, nincs komoly ideológiai töltete”.
Elmondta, hogy az ukrán légierőknek a város szélén lévő repülőterénél a szakadárok két ellenőrzőpontot tartanak fenn mintegy 100 méterre a reptér kapujától. „Korábban a nap 24 órájában átvizsgálták az áthaladókat, hogy nincs-e náluk fegyver, most viszont meglehetősen passzívak, kevesebben, és csak nappal vannak ott” – tette hozzá a tisztségviselő.
A kramatorszki polgári repülőtérnél szintén két útzárnál ácsorognak az úgynevezett donyecki köztársaság trikolórja alatt az oroszbarát tüntetők. A légikikötőnél fából és más építkezési anyagokból ácsoltak össze ideiglenes építményeket. Horbunov szerint az ott tüntetők sem mutatnak különösebb aktivitást.
Az alezredes közölte, hogy a repülőtereket az ukrán fegyveres erők különleges egységei tartják ellenőrzésük alatt. „A donyecki önvédelem képviselőinek magamutogató tevékenysége nem zavarja a fontos objektumok működését” – mondta, hozzátéve, hogy az oroszbarát aktivisták útakadályait könnyűszerrel meg lehet kerülni autóval, gyalogosan pedig bármelyiket.
Hétfőn helyszíni beszámolók szerint fegyveres szakadárok ismét elfoglalták a kramatorszki rendőrség épületét, Vitalij Kolupaj városi rendőrkapitányt pedig foglyul ejtették, és ismeretlen helyre vitték. Az épületet először április 12-én, a rendőrökkel vívott tűzharc után foglalták el fegyveres szeparatisták, majd később elhagyták azt.(MTI)

Scroll To Top