Az OTP Bank központi irányítás alá vonta csoportszinten a befektetési és privát banki szolgáltatásait

Az idén január elejétől az OTP Bank csoportszinten integrálta a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásait, így az OTP Global Markets Igazgatóság felel a treasury ügyletek, a letétkezelési és tőkepiaci műveletek, a privát banki szolgáltatások, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenységért is – közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

A szervezeti átalakítás közvetlenül nem, az ezzel járó szolgáltatásfejlesztés és a termékpaletta kiszélesítése azonban érzékelhető lesz a magyarországi és a leánybanki ügyfelek számára is a jövőben – jelezték.
Az üzletág markáns növekedésen ment keresztül, jelentősen megerősödött Magyarországon, vezető szerepe van a vállalati kötvénykibocsátásokban – mutatott rá a pénzintézet. Azt is hozzátették, hogy az OTP Global Markets tavaly a leánybankok tőkepiaci szakértőivel közösen mintegy 19 ezer vállalati, lakossági és intézményi ügyfelet szolgált ki.
Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a privát banki és a treasury tevékenység egységes irányítás alá vonása egy logikus lépés, hiszen így könnyebben elérik ügyfeleiket, akiknek egyedi ajánlatokat és még magasabb szintű szolgáltatásokat tudnak nyújtani a jövőben.

Az OTP Bank teljes magyarországi privát banki ügyfélállománya jelenleg közel 23 ezer fő, a hitelintézet által kezelt hazai vagyon pedig nagyságrendileg 2328 milliárd forint – részletezték. Csoportszinten jelenleg 72 ezer privát banki ügyfele van a csoportnak, és a kezelt vagyon eléri a 8,3 milliárd eurót – tették hozzá.(MTI)

Scroll To Top