Az izraeli légitársaság biztonsági okokból törölte járatait

Az El Al izraeli légitársaság biztonsági okokból törölte eilati járatait- jelentette az izraeli katonai rádió.

Az EL Al azért függesztette fel keddtől a járatokat, mert főpilótája és repülésügyi szakértői elégedetlenek az új légifolyosóval.
A héten életbe léptetett új szabályozás szerint a gépeknek a Vörös–tenger fölött kell megfordulniuk Eilat repülőterének irányába. Eddig a környező hegyeknél írtak le kört a leszálló gépek, és közvetlenül az egyiptomi határ felől közelítették meg alacsony magasságban a várost.
A múlt héten a pilóták utasok nélküli gépekkel gyakorolták az új útvonalat, amelyet azonban az El AL vezető pilótája nem ítélt biztonságosnak.
A régi repülési útvonal a szomszédos Sínai-félszigeten zajló harcok miatt vált veszélyessé, az izraeli Polgári Légiközlekedési Hatóság az esetleges rakétatámadások elkerülésének érdekében változtatta meg a vörös-tengeri üdülővárosba, Eilatba vezető utat.
Kevesebb mint egy hónappal ezelőtt iszlamista fegyveresek a Sínai-félszigetről rakétákkal lőtték Eilatot. A városhoz telepített Vaskupola nevű, rövid távú rakéták elleni védelmet nyújtó rendszer elfogta a lövedékeket, de az incidens után több órára lezárták Eilat légterét. (MTI)

Scroll To Top