Az Interactive Brokers Central Europe Zrt. tőzsdetagságot és a részvény szekcióban kereskedési jogot kapott

Tőzsdetagságot és a részvény szekcióban kereskedési jogot kapott a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Interactive Brokers Central Europe Zrt., a cég Budapesten hozta létre közép-európai központját – közölte a társaság az MTI-vel kedden.

A vállalatnak már 13 éve működik szoftverfejlesztési leányvállalata a fővárosban.
Mint írták, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly december 12-i engedélyével bejegyzett brókercégként működő Interactive Brokers Central Europe Zrt. lépése része a cég stratégiai tervének, mely szerint magyarországi leányvállalatán, az Interactive Brokers Central Europe Zrt.-n (IBCE) keresztül terjeszkednek majd Kelet-Közép-, és Délkelet-Európa országaiban.
Az 1965-ben Magyarországról az Egyesült Államokba emigrált Thomas Peterffy, az Interactive Brokers Group alapító elnöke által több mint 43 éve alapított vállalat mára a világ egyik kiemelkedő értékpapír-kereskedelmi cégévé vált. Az Interactive Brokers Group jelenleg 9,7 milliárd dollár saját tőkével rendelkezik, piaci kapitalizációja 28 milliárd dollár és mintegy 340 milliárd dollár ügyfélvagyont kezel.

Thomas Peterffy a közlemény szerint elmondta: terveik szerint első lépésben mintegy 100 dolgozót alkalmaznak a magyarországi és a régiós ügyfeleik támogatására és kiszolgálására, így Budapestet teszik közép-európai működésük centrumává, ahonnan lépést tudnak tartani a Nyugat-, illetve Kelet-Európában és a világ többi részén egyformán tapasztalható, gyors ütemű ügyfélszám-növekedésükkel.
Az Interactive Brokers ügyfeleinek több mint egynegyede Európában és Afrikában található, ahol a vállalat jelentős növekedést ért el. A 2020. november 30-i adatok szerint a vállalat globális ügyfélköre 52 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest és az új ügyfelek 80 százaléka az Egyesült Államokon kívülről érkezett.
Az év elejétől mostanáig 20 ezer új ügyfél nyitott számlát a cégnél, és sikeresen befejezték a 40 ezer meglévő közép-kelet-európai ügyfelük 3 milliárd dollár értékű befektetéseinek áthelyezését az Interactive Brokers Central Europe-hoz – tette hozzá Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója.
Az Interactive Brokers világszerte 33 ország 135 piacán biztosítja a részvényekbe, opciókba, határidős termékekbe, devizákba, kötvényekbe és alapokba való befektetés lehetőségét egyetlen integrált befektetési számlán keresztül.
A Budapesti Értéktőzsdén ezzel már 24 tőzsdei kereskedő cég működik, a befektetők ezeken a tőzsdei kereskedő cégeken keresztül tudják lebonyolítani a tőzsdei üzletkötéseiket.(MTI)

Scroll To Top