Az Enterprise Investors megszerzi a Software Mind többségi részesedését - Gazdasagportal.hu

Az Enterprise Investors megszerzi a Software Mind többségi részesedését

Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund VIII (PEF VIII) 25 millió eurót fektet a lengyel Software Mind szoftverfejlesztési outsourcing-szolgáltatóba.

  • A Software Mind a Varsói Értéktőzsdén jegyzett Ailleron divíziójaként működik. A tranzakció részeként a divíziót leválasztják az anyavállalatról, amihez meg szükség van az Ailleron rendkívüli közgyűlésének jóváhagyására:
  • Az ügylet keretében a PEF VIII 9 millió euróért kivásárolja az Aillerontól a Software Mind 26,7%-os tulajdonrészét, majd 16 millió eurós tőkeemelést hajt végre, amellyel 50,2%-ra növeli részesedését a társaságban.

A Software Mind lengyel szoftvercéget 1999-ben alapították. Átfogó (végponttól végpontig terjedő) szoftvermegoldásokat szállít nagy presztízsű ügyfeleknek, köztük mangántőke által finanszírozott pénzügyi és technológiai piacvezető vállalatoknak, valamint a Szilícium-völgy „unikornisainak”. A Software Mind kiterjedt ügyfélkörében jelen vannak a fintech és a csúcstechnológiai iparágak szereplői az Egyesült Államokból, Nagy Britanniából és Skandináviából, valamint Lengyelország négy legnagyobb mobilszolgáltatója és néhány külföldi mobilcég. Az elkötelezettség, a szakmai tapasztalat és a műszaki hozzáértés szempontjából kiegyensúlyozott vezetőség élén a cég alapítója áll.

A 370 informatikai szakembert foglalkoztató társaság négy fejlesztési központtal rendelkezik Lengyelországban: Krakkóban, Rzeszówban, Varsóban és Bielsko-Białában. A Software Mind hosszú távú partnerkapcsolatok kialakítására törekszik ügyfeleivel, és segítséget nyújt rendszereik dinamikus vállalati növekedéshez igazodó skálázásában. Világszerte meggyőző referenciákkal rendelkezik a cégek digitális átalakulásának támogatása terén. E projektek keretében saját szakemberei szorosan együttműködnek a belső K+F csapatokkal, és a termékfejlesztés mellett új kommunikációs csatornák kialakításán is dolgoznak a vállalat ügyfelei felé.

A Software Mind régóta rendkívül dinamikusan növekszik – mind új ügyfelek szerzésével, mind pedig a meglévő ügyfelekkel fennálló kapcsolat kibővítése révén. Ez a trend az idén is folytatódik. A társaság rekordszámú új ügyfélre tett szert, és kiváló eredményekről számolt be: 2020 első kilenc hónapjában árbevétele elérte a 15 millió eurót.

„A társaság hosszú távú célja a skálázható, specializált megoldások szállítása, több iparágra és technológiára kiterjedt, magas szintű szakértelem biztosításával” – mutatott rá Rafał Bator, az Enterprise Investors befektetésért felelős partnere. „Meggyőződésem, hogy a tervezett tőkeemelés és az új ügyfelek szerzése révén a Software Mind gyors ütemben tehet szert új kompetenciákra, és hódíthat meg új piacokat. A felvásárlás utáni növekedést biztosító stratégia sikerességére meggyőző példával szolgáló társaságoknál (pl. AVG Technologies, BLStream és intive) szerzett befektetési szakértelmünk kapóra jön majd a tervezett exponenciális növekedés megvalósításához” – fűzte hozzá.

Az EI által kezelt alapok eddig 112,5 millió eurót fektettek be 17 társaságba az IT-iparágban.

Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike. Az 1990 óta aktív cég kilenc alapot indított útjára, összesen 2,5 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 2 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 146 vállalatába. Az Enterprise Investors eddig 134 cégből szállt ki, összesen 4,1 milliárd euró bruttó bevétellel.

 

Scroll To Top