Az Egyesült Államokban nőttek a személyi jövedelmek és kiadások szeptemberben

Az Egyesült Államokban a várakozásokat meghaladó mértékben nőttek a személyi jövedelmek és kiadások szeptemberben a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis pénteki közleménye alapján.

A személyi jövedelmek a várt 0,4 százalék helyett 0,9 százalékkal emelkedtek szeptemberben az előző havihoz, az augusztusihoz képest, amikor 2,5 százalékos volt a havi csökkenés.
A szeptemberi jövedelmeket az ingatlantulajdon utáni bevételek növekedése, az alkalmazottaknak adott juttatások emelték meg, amit némileg ellentételezett az állami szociális juttatások csökkenése.
A személyes kiadások 1,4 százalékkal emelkedtek szeptemberben az előző havihoz képest a várt 1,0 százalékos növekedés helyett. Augusztusban 1,0 százalékkal nőttek a személyes kiadások havi bázison.

Az árucikkekre fordított kiadások elsősorban a gépjárművek és ruházati cikkek vásárlásának köszönhetően emelkedett, a szolgáltatásokra fordított kiadások pedig egészségügyi, szabadidős területeken emelkedtek a legnagyobb mértékben.
https://www.bea.gov/news/2020/personal-income-and-outlays-september-2020

 
(MTI)

Scroll To Top