Az Egyesült Államokban nőtt az eladott új lakások száma szeptemberben

Az Egyesült Államokban 12,3 százalékkal – tavaly augusztus óta a legnagyobb mértékben – emelkedett az új lakások eladása szeptemberben az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám 759 ezer, tavaly február óta a legmagasabb volt – derült ki az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán közzétett adataiból.

A 19 havi csúcsot jelentő szeptemberi adat meghaladta a 680 ezres piaci előrejelzést. Augusztusban 676 ezer volt az egész évre kivetített értékesítési darabszám.
Tavaly szeptemberhez képest 33,9 százalékkal nőtt az újlakáseladások száma (tavaly szeptemberben 567 ezer volt az egész évre kivetített értékesítési darabszám).
Az idén szeptemberben eladott új lakások mediánára 418,8 ezer dollárra csökkent az egy évvel korábbi 477,7 ezer dollárról.
A szeptemberi újlakáseladással számolva 6,9 hónapra lenne szükség az összes új lakás értékesítésére az Egyesült Államokban. A szakértők általában hat hónapot tekintenek egészséges mértékűnek a kereslet és a kínálat közötti egyensúly fenntartásához.(MTI)

Scroll To Top