Az AutoWallis 39,4 százalékkal több gépjárművet értékesített tavaly, mint 2019-ben

A koronavírus miatti korlátozások ellenére az AutoWallis Nyrt. tavaly 8376 gépjárművet értékesített, ami 39,4 százalékos növekedés az előző évihez képest, a szerviztevékenysége pedig 33 százalékkal bővült éves összehasonlításban – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Hozzátették, hogy a piaci visszaesés ellenére 7 százalékpontot tett ki az organikus bővülés a gépjárműértékesítésben, míg további 33 százalékpont a 2020-ban végrehajtott hat tranzakciónak volt köszönhető.
A közlemény idézte Ormosy Gábort, a vállalat vezérigazgatóját, aki elmondta, tavaly a fedezetmegtartást a koronavírus helyzet miatti szállítási és keresleti ingadozások, valamint a forint árfolyamának kedvezőtlen alakulása is terhelte, amit az értékesítési darabszámok kiemelkedően kedvező trendje csak részben tudott ellensúlyozni.
A gépjárműkölcsönzést kedvezőtlenül érintette a turizmus és az üzleti célú utazás jelentős visszaesése, így a bérleti események száma 60,9 százalékkal 9616 darabra csökkent, amelyet a flottaméret csak részben követett, a 28,2 százalékos visszaeséssel, a hosszabb távú bérleti szerződések hatása miatt.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A részvény ára hétfőn a nyitás óta 4,81 százalékkal, 109 forintra erősödött, a papír éves legmagasabb árfolyama 120 forint, a legalacsonyabb 51,20 forint.(MTI)

Scroll To Top