Az Appeninn a tavalyi hatszorosára növelné bruttó eszközértékét az évtized végére

Több mint hatszorosára, 479 millió euróra növelné bruttó eszközértékét 2020-ra a tavalyihoz képest az Appeninn Nyrt. – közölte a tőzsdén jegyzett ingatlanpiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A cég öt éves üzleti tervét ismertető tájékoztatóban kiemelték: a bruttó eszközértékük 101,2 millió euróra nőtt mostanra – az FHB székház és az Andrássy út 59 ingatlan apportjával, valamint a SPAR csomag vásárlásával – a tavaly decemberi 63 millió euróról.
Az eszközértéket első sorban irodavásárlással és fejlesztéssel, valamint kiskereskedelmi egységek fejlesztésével kívánják elérni – olvasható a cég összeállításában.
A társaság részletezi: összesen további 69 ezer négyzetméter A kategóriás irodaépület vásárlását tervezi a következő két-három évben. Jelenleg a tájékoztató szerint több mint 82 ezer négyzetméter a kiadható területük.

A következő öt évben Magyarországon és a régióban nyolcvan-száz kiskereskedelmi egység fejlesztését tűzték ki célul, amelyeket 6,5-7,0 százalékos hozammal kívánnak értékesíteni.
Az Appeninn Budapesten több mint 35 ezer négyzetméter A kategóriás iroda fejlesztését tervezi a következendő öt évben.
Miután jelentősen nőni fog a bérbe adható ingatlanterület, továbbá az ingatlanok értékesítéséből is jelentős nyereségre számít a cég, a társaság várakozásai szerint jelentősen, a jelenlegi 15 millió euróról 68 millió euróra nőhet 2022-re az EBITDA.
Az előzetes számítások szerint a cég várhatóan 2020-tól fizethet osztalékot a részvényeseknek – közölte az Appeninn.
Az üzleti tervük ismertetése során többször utaltak arra, hogy a Konzum Csoport tagjaként céljaik elérésében számítanak a csoport kapcsolatrendszerére, támogatására.
(MTI)

Scroll To Top