Autós telefontartók és töltők: mi alapján válasszunk?

Sokan járnak autóval, vagy éppen a vezetés a munkájuk része. De a nagybevásárlás, a rokonlátogatás és számos egyéb tevékenység miatt is nélkülözhetetlen lehet a gépkocsi. Az autós telefontartók és töltők választékában ugyanakkor nem mindig egyszerű eligazodni. 

 

Akár örülünk neki, akár nem, az okostelefon is a mindennapjaink szerves részévé vált. Egész nap nálunk van, természetesen az autóban töltött idő sem kivétel. Ahogyan kevesen használnak ma már fényképezőgépet a fotózásra, úgy a navigációt is legtöbben a telefonnal oldják meg. Ezért különösen kellemetlen, ha a telefon éppen menet közben merül le.

 

Erre a problémára megoldást jelentenek a különféle autós telefontöltők. A választék azonban olyan széles a különféle típusok és márkák között, hogy laikusként nem könnyű megtalálni az ideális autós töltőt. Természetesen a telefont az autóban is biztonságos módon kell tárolni, amihez egy megfelelő autós telefontartóra van szükség.  

 

Íme néhány hasznos tipp a vásárláshoz.

 

  1. Kerüljük az olcsó, noname töltőket

 

Vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy töltő és töltő között nem lehet olyan nagy különbség – akkor miért ne vásároljam meg ugyanazt jóval olcsóbban? A kérdésben el van rejtve a választ: azért, mert egy névtelen, kínai töltő nem ugyanaz, mint egy ismert gyártó minőségi terméke. Azt a néhány ezer forintot pedig, amit a töltőn megspórolhat az ember, gyorsan elveszítheti, amikor egy több tíz- vagy százezer forintos telefon hibásodik meg vagy megy tönkre a gyenge minőségű töltő miatt. 

 

  1. Autós telefontartók: a középkonzolra vagy a szellőzőrácsra szerelhető a jobb?

 

A telefont tárolnunk is kell töltés közben, és mivel az autó mozgásban van, a legjobb egy autós telefontartót beszerezni. Ez stabilan megtartja a készüléket a legélesebb kanyarban is. Ráadásul igen praktikus, mivel a mobil folyamatos használatát is lehetővé teszi vezetés közben. 

 

Jó megoldás lehet az autó középkonzoljára rögzíthető telefontartó. Ennek viszont az a hátránya, hogy általában drágább a mágneses elven működő vagy nanopados megoldásokhoz képest – és be is kell szerelni az autóba.

 

A szellőzőrácsra szerelhető autós telefontartók ugyanakkor minden szempontból ideális megoldást jelentenek, és ár-érték arányuk is nagyon kedvező. További előnyük, hogy nyáron a szellőzőből áradó levegő extra hűtést biztosít a telefonnak, ami főleg töltés közben ellensúlyozza hatékonyan a készülék melegedését. 

 

  1. Az ideális megoldás: a vezeték nélküli töltővel kombinált autós telefontartó

Fotó: etuo.hu

 

Ma már egyre több okostelefon tölthető vezeték nélkül. Korábban ez a prémium kategóriás mobilok kiváltsága volt, mostanra azonban a középkategóriában is egyre több az ilyen készülék. A tendencia pedig folytatódik, a technológia fokozatosan szivárog az olcsóbb szegmens felé. 

 

Amellett, hogy nem kell bajlódni a vezetékkel, a technológia nagy előnye, hogy márkáktól függetlenül kompatibilisek vele a telefonok. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb nagy gyártó – élükön a Samsunggal és az Apple-lel – a Qi szabványt alkalmazza ezen a területen. Így ha például a családban többféle különböző vezeték nélküli telefon van, azok nagy eséllyel mind tölthetőek lesznek egy indukciós autós töltővel. 

 

Baseus Big Ears – a mindentudó nagy fülek

 

A vezeték nélküli indukciós töltővel kombinált autós telefontartók egyik legmegbízhatóbb képviselője a Baseus Big Ears. Valójában egy mágneses autós telefontartóról van szó, amit indukciós töltővel kombináltak. Nevét jellegzetes formájáról kapta.

 

 

Big Ears rögzíthető autós tartó mágneses töltővel – fotó: etuo.hu

 

A Big Ears nagy előnye, hogy a műszerfalra és a szellőzőrácsra egyaránt rögzíthető. A benne lévő Qi szabványos vezeték nélküli töltő folyamatosan tölti a rá helyezett telefont, amit közben navigációra is használhatunk. A töltőfelület mérete pedig három, különböző méretű sablonnal módosítható.

 

A Big Ears töltés közben stabilan tartja a telefont, szilikon panelje és alumínium háza pedig tartós és kopásálló. Egy kézzel is könnyű kezelni, és mivel 360 fokban elforgatható, pontosan olyan helyzetbe mozgatható, hogy a sofőr számára legtökéletesebb szögben álljon. 

 

Scroll To Top