Automatizációs központtal bővíti budapesti irodáját a Morgan Stanley

Új Automatizációs Tudásközpontot alapít a Morgan Stanley budapesti irodájában, amely több mint egy tucat új munkahely megteremtésével jár – közölte a globális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat kedden az MTI-vel.

Kiemelték: a tudásközpont célja az automatizáció felgyorsítása a banknál a munkatársak aktív részvételével.
Az új szervezeti egység olyan megoldásokra összpontosít, amelyekhez csekély programozói tudás kell vagy egyáltalán nincs szükség kódolásra – ismertették utalva arra, hogy nagyban építenek a munkatársak tapasztalataira, ötleteket várnak tőlük munkájuk rutinszerűbb részeinek automatizálására.
Sigal Zarmi, a Morgan Stanley nemzetközi informatikai igazgatója a közleményben elmondta: a budapesti központ a vállalat számos automatizációs folyamatában vezető szerepet játszott, ezért kézenfekvő döntés volt, hogy itt alakítsák ki az új tudásközpontot.
A társaság azt is közölte, hogy kibővíti budapesti innovációs programját és bővíti a feltörekvő technológiákkal foglalkozó helyi csapatait is. Utóbbi célja – részletezték -, hogy feltérképezzék a piacon elérhető, úttörőnek számító technológiákat az adatelemzés, az automatizáció vagy éppen a felhő-megoldások területén.

Az innovációs program pedig olyan témákra fókuszál, mint például „a dizájnalapú gondolkodás”, amely az üzleti és a technológiai gondolkodásmód közötti különbséget hivatott áthidalni – tették hozzá.
A Morgan Stanley budapesti irodája 2006-ban harminc fős matematikai modellező csapatként kezdte meg működését; az elmúlt 15 évben 2200 magasan képzett munkatársat foglalkoztató technológiai és elemző központtá nőtte ki magát.(MTI)

Scroll To Top