Átrendezi európai érdekeltségeit a Goodman

Mintegy egymilliárd eurós ügylet keretében értékesíti közép-kelet-európai eszközeit a Goodman Csoport, illetve befektetéskezelő társasága, a Goodman European Partnership. A vevő a GLP. A lépés a Goodman azon stratégiájának része, amelynek keretében a kontinentális Európa legnagyobb logisztikai csomópontjaira és más jelentős városi fogyasztói piacaira összpontosítja a tevékenységét. A tranzakció a csoport lengyelországi, magyarországi, csehországi és szlovákiai ingatlanjait érinti.

 

Philippe Van der Beken, a Goodman kontinentális Európáért felelős vezérigazgatója elmondta: „Az ügyletből származó források lehetővé teszik, hogy kihasználjuk az ipari ingatlanok iránti jelentős keresletnövekedést, és tovább növeljük részesedésünket Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, a Benelux államokban és Olaszországban. A jövőben is a magas minőségű ingatlanok tulajdonlására, valamint saját fejlesztési potenciálunk kiaknázására összpontosítunk ezeken a magas belépési korlátok és szűkös földkínálat jellemezte piacokon.”

 

A 2020. június 30-án záruló pénzügyi év végére a Goodman Csoport által kezelt eszközök értéke várhatóan meghaladja a 28,8 milliárd eurót, ezzel a Csoport továbbra is Európa és a világ egyik legnagyobb ipariingatlan-fejlesztője marad.

 

A tranzakció véglegesítéséhez a szabályozó hatóságok engedélyére is szükség van.

 

A Goodman Csoportról:

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman saját tulajdonú logisztikai ingatlanokat fejleszt és üzemeltet a kontinentális Európában, az Egyesült Királyságban, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Észak-Amerikában és Brazíliában. A Csoport befektetései között logisztikai és ipari létesítmények, raktárak, elosztóközpontok és üzleti parkok szerepelnek.

 

A Goodman kulcsfontosságú lokációkban elhelyezkedő, magas minőségi színvonalú ingatlanokra összpontosít, így biztosítja ügyfelei jelenlegi és jövőbeli elégedettségét, valamint a fenntartható hozamokat a befektetői számára.

 

Összesen 30,8 milliárd eurónyi eszközállományával és a kezelésében lévő 394 ingatlannal (2019. december 31-i állapot szerint) a Goodman az Ausztrál Értékpapírtőzsdén jegyzett legnagyobb ipari ingatlancsoport és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdei befektetéskezelő.

 

A Goodman ezenfelül számos tőzsdei és tőzsdén kívüli befektetési eszközt is kínál, amelyek közül kiemelkedik a Goodman European Partnership (GEP). Prudens befektetési politikája, minőségi eszközei, valamint az aktív vagyonkezelés révén a GEP stabil hozamot biztosít befektetőpartnereinek a logisztikai eszközökbe történő befektetések után.

 

A 17 ország 29 irodájában dolgozó mintegy 1000 fős csapatával a Goodman célja, hogy teret adjon a nagyszerűségnek, hogy ügyfelei megvalósíthassák célkitűzéseiket.

 

Európában a Goodman Németországban, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban van jelen (2019. december 31-i állapot szerint).

 

A Goodman globális tevékenységéről szóló további információkért kérjük, látogasson el a www.goodman.com oldalra.

Scroll To Top