AstraZeneca állásfoglalás az uniós jogi lépésekről

AstraZeneca közleménye az uniós jogi lépésekről 

Az AstraZeneca sajnálja az Európai Bizottság döntését, hogy jogi lépéseket tesz a COVID-19 vakcina szállítása kapcsán. Egy példátlan év tudományos felfedezései, igen összetett tárgyalások és gyártási kihívások után vállalatunk az előrejelzésünknek megfelelően április végéig közel 50 millió adag vakcinát fog szállítani az európai országokba.
Az AstraZeneca maradéktalanul eleget tett az Európai Bizottsággal kötött előzetes adásvételi szerződésnek, és határozottan fog védekezni a bíróságon. Úgy gondoljuk, hogy minden pereskedés érdemtelen, de üdvözöljük ezt a lehetőséget a vita mielőbbi megoldására. Nagyra értékeljük a tagállamok politikai vezetőinek és egészségügyi szakembereinek a munkáját, amely lehetővé tette Európában az oltási kampány elindítását, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy azt a lehető legnagyobb mértékben segítsük.
Az oltóanyagot nehéz gyártani, ezt bizonyítják az ellátási kihívások, amelyekkel számos vállalat szembesül Európában és a világ minden táján. Haladunk a technikai kihívások megoldásával, és a kibocsátásunk javul, de az oltóanyag gyártási ciklusa nagyon hosszú, így időre van szükség, hogy ezek a fejlesztések a kész vakcina mennyiségének növekedését eredményezzék.
Sok munka vár ránk az EU-ban és másutt, továbbra is dolgozunk ennek a szörnyű világjárványnak a kezelésén és az oltási programok lebonyolításán. Az AstraZeneca fontos szerepet játszik ebben, és továbbra is az a szándékunk, hogy ezt tisztességesen és méltányosan, nyereség nélkül tegyük az EU-ban és az egész világon a világjárvány idején.
Az EU támogatta a COVAX kezdeményezést a vakcinák alacsony és közepes jövedelmű országokba történő egyenlő elosztása érdekében. Az AstraZeneca jelenleg több mint 100 ország vezető szállítója a COVAX-on keresztül, és az eddigi ellátás 97% -át biztosítja. Minden ilyen adag az EU-n kívülről származó vakcinaszérummal került előállításra. Bízunk benne, hogy a lehető legtöbb ember beoltása érdekében konstruktívan együttműködhetünk az Európai Bizottsággal.
Éjjel-nappal dolgozó munkatársaink ezreit az a cél motiválja, hogy profit nélkül segíthessünk a világnak; továbbra is szilárdan elkötelezettek amellett, hogy oltóanyagunkat Európa és a világ minden tájára eljuttassuk

Scroll To Top