Amerikai elnökválasztás – Szakértő: túlértékeli Biden támogatottságát a média

Túlértékeli Joe Biden demokrata párti elnökjelölt támogatottságát a média – hangoztatta egy pénteki budapesti háttérbeszélgetésen Radványi Miklós, az Egyesült Államokban működő, konzervatív értékrendű Frontiers of Freedom szervezet elnökhelyettese.

Még az országos közvélemény-kutatások alapján sem lehet megjósolni, ki lesz a következő elnök, hiszen az Egyesült Államokban évszázadok óta közvetett választási rendszer működik – közölte.
Példaként hozta fel, hogy négy éve a média messze túlbecsülte a demokrata Hillary Clinton győzelmi esélyeit, aki ugyan két és fél millióval több szavazatot szerzett a későbbi győztes Donald Trumpnál, de ez riválisánál kevesebb elektori voksot hozott neki végül.
A politikai elemző szerint az igazi vita a jelöltek között abban áll, hogy a republikánusok Amerika “naggyá tételén”, az alkotmány szellemében kormányzás erősítésén dolgoznak, míg a demokraták alapvető kérdéseket is szívesen kezelnek és döntenek el politikai ügyként.
Volner János független országgyűlési képviselő, a Radványi Miklóst meghívó, nemrég alakult Volner Párt elnöke közölte: pártja a mérleg nyelvének szerepére készül 2022 után, “berendezkedés-ellenes pártként” az ország megtisztítására törekszik.

Célunk megszabadulni az államot jelenleg fojtogató oligarchák rendszerétől – mondta, jelezve, a skandináv országok közpénz-kezelési gyakorlatát alapul vevő korrupcióellenes programot hirdetnek a közeljövőben.
Hozzátette, EU- és NATO-pártiak, de egyik szervezet működését sem szemlélik kritika nélkül, pártja modern, nyugatos, a “valódi európai értékek” iránt elkötelezett ország megteremtésére törekszik.(MTI)

Scroll To Top