Amerika zárva, mégis nagy a csapkodás a piacokon

Az USA-ban ma Martin Luther King napja van, így komolyabb gazdasági adat sem jelenik meg és kereskedés sincs. Ennek ellenére volatilis a piac, a magyar blue chipek fontos szintek alá estek, a német bankpapírok is a negatív tartományban állnak, a DAX mínuszban.

Az USA-ban ma Martin Luther King napja van, így komolyabb gazdasági adat sem jelenik meg. A magára hagyott piacokon vegyes mozgásokat láthatunk. A DAX fordulgat a 9.300-9.500 pontos tartományból. Ennek szerintünk erőteljesebbé kellene válnia, mert ha a 9.300 pont eltörne, akkor 3.000 pontos esés is jöhetne a formálódó váll-fej alakzat alapján. Ez pedig tényleg egy gazdasági összeomlásból jöhetne, ki, amelynek kis valószínűséget adunk.
Mindent egybevéve a DAX index esetében a nap végéig megmaradó emelkedésre számítunk, míg a BUX valószínűleg oldalazni fog azután, hogy pénteken visszaesett a bázisba, ami rossz hír.

A WTI 29 dollár alatt nyitott ma reggel, miután a hétvégén kiengedték Iránt a világpiacra, mivel a nemzetközi közösség minden feltételének eleget tett a perzsa állam. Az irániak a hírek szerint 30 millió hordó nyersolajat dobhatnak azonnal piacra, míg az év végéig az iráni kínálat akár napi 1 millió hordó mértékben nőhet.

Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top