Áldott Zoltán marad az INA igazgatóságának elnöke - Gazdasagportal.hu

Áldott Zoltán marad az INA igazgatóságának elnöke

Az INA horvát olajipari vállalat kedden megtartott felügyelőbizottsági ülésén újra Áldott Zoltán nevezte ki a vállalat igazgatóságának élére, továbbá Nika Dalicsot, Horváth Gábort, Davor Mayert és Ratatics Pétert az igazgatóság tagjainak. A kinevezések 2015. április 1-jétől 2016. március 31-ig érvényesek – közölte az INA az MTI-vel.

A jelentés szerint a felügyelőbizottság elfogadta a vállalat 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolóját, amelyet egy független könyvvizsgáló is felülvizsgált, valamint jóváhagyta az INA Group 2014-es cégjelentését, és nem emelt kifogást a tartalmát illetően.
A bizottság továbbá beleegyezését adta, hogy az igazgatóság a nyereségből fedezze azt a veszteséget, amely a tőke oldalon felgyülemlett.
A közlemény szerint a vállalat pénzügyi jelentése megjelent az INA és a zágrábi tőzsde honlapján, valamint továbbították a horvát pénzügyi szervezetek állami felügyeletének.
Az olaj- és gázipari csoport februárban kiadott jelentése szerint 2014-ben adózott eredménye egyszeri tételek nélkül tavaly 64 százalékkal 344 millió kunára csökkent a 2013-as 953 millióról. Az üzemi eredmény egyszeri tételek nélkül 36 százalékkal 523
millió kunára apadt az előző évi 816 millióról. A nettó bevétel tavaly 13 százalékkal 23,6 milliárd kunára csökkent az előző évi 27,44 milliárdról.
Az INA 49,08 százaléka a magyar Mol olaj- és gázipari vállalaté, 44,84 százaléka a horvát államé.(MTI)

Scroll To Top