Admiral Markets – Heti Kitekintés 2014.06.03.

Mérsékelt süllyedéssel zárták a hét első napját az Apple részvényei, miután a befektetők enyhe
csalódással vették tudomásul, hogy a várva-várt okosóra és iTV bemutatása egyelőre várat még
magára.

  • Mérsékelt süllyedéssel zárták a hét első napját az Apple részvényei, miután a befektetők enyhe csalódással vették tudomásul, hogy a várva-várt okosóra és iTV bemutatása egyelőre várat még magára. A kötelező asztali- és mobileszközök által használt operációsrendszer frissítések mellett azonban az Apple fejlesztői konferenciája további izgalmas újdonságokat hozott, ezúttal szoftver oldalon.

 

  • A társaság HomeKit néven új funkcionalitással látja majd el az új, most bemutatott mobil operációsrendszert (iOS8), amellyel az iPhone-tulajdonosok számára megnyílik az út a garázsajtók-, villanykörték- és egyéb más, az Apple termékekkel együttműködni képes okoseszközök integrált használata előtt. Így bár kérdéses, hogy a csupán a fejlesztés hatására a társaság bevételeinek oroszlánrészét kitevő iPhone eladások tovább kúszhatnak-e felfelé; ugyanakkor a világ ismét tett egy bátortalan lépést a megvalósult Jetson család felé: mi pedig nagyon várjuk már a gombnyomásra elmosogató, kicsit dadogó robotvilágot, le sem tagadhatnánk.

 

  • A hét leginkább várt eseménye az Európai Központi Bank csütörtöki ülése lesz: a piaci szereplők immár nagy valószínűséggel arra számítanak, hogy az EKB egy újabb kamatcsökkentés mellett a betéti rátán is csökkentene majd, amellyel az negatív tartományba süllyedne. Mindemellet nem kizárt, hogy egyéb, más hitelezést serkentő eszközt is bevethetnek a jegybankárok, bár a fenti lehetőségek egyedi kombinációja is elképzelhető. Az EUR/USD grafikonjára pillantva látható, hogy az árfolyam immár az 1,36-os szint alatt zárt be; és bár a trend valóban lefelé mutat, a hét második felében az EKB kamatdöntése mellett fontos munkaerőpiaci adatsorok érkeznek majd az Egyesült Államokból is, így ajánlott némi óvatosság az új pozíciók felvétele előtt.

 

  • Míg az elmúlt hét folyamán a sárga nemesfém kurzusa igen jelentős mínuszokat könyvelhetett el, addig az előttünk álló néhány nap folyamán az arany mellett érdemes lesz fél szemmel az ezüst árfolyamát is nyomon követni. Az ezüst hosszabb távú, heti bázisú grafikonját megvizsgálva egy szűkülő háromszög alakzat tárul elénk: a formáció alsó trendvonalát pedig a hétői kereskedésben meg is tesztelte az árfolyam. A továbbiakban, amennyiben a 18,65$-os horizontális támasz sziginifikáns módon letörésre kerül: abban az esetben nem kizárható, hogy az ezüst árfolyamára akár tovább lejtmenet vár majd.

Scroll To Top