A Vodafone magyarországi hálózatára költözik a DIGIMobil

Június 1-től a Vodafone Magyarország mobilhálózatán működik tovább a DIGIMobil szolgáltatás, a 4iG Csoport szolgáltatói együttműködésének köszönhetően a DIGIMobil ügyfelei nyártól országos lefedettséggel használhatják készülékeiket – tájékoztatta a DIGI csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a DIGI Magyarország április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését. A forgalmi díjakat nem érinti a változás, az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl, a DIGI 2023 végéig garantálja a normál díjas beszélgetések percenkénti 4 forintos árát meglévő ügyfeleinek. A havidíjak a május 1-jén életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján 14,5 százalékkal emelkednek.
A DIGI a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvenciahasználati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG csoport a későbbekben értékesíteni kíván – közölték.
A DIGI mobilinfrastruktúrájának értékesítési lehetősége többletforrást teremthet a vezetékes hálózat további fejlesztésére. A DIGIMobil ügyfelek és a Vodafone infrastruktúrájának összekapcsolása az első, lakossági mobil előfizetők számára is közvetlenül érzékelhető előnye a 4iG Csoport tagvállalatai közötti együttműködésnek – mutatott rá Tábori Tamás, a DIGI ügyvezetője.
A közlemény szerint jelentős előrelépés a DIGIMobil szolgáltatásban a hálózati lefedettség javulása. A Vodafone Magyarország hálózatára való váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik. A változás nem érinti a roaming feltételeket.
Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. Egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség.
A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tájékoztatott arról, hogy leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. kizárólagos tulajdonát képző DIGI Kft. a tulajdonában, illetve üzemeltetésében álló egyes mobil hálózati infrastruktúra elemeit, valamint bizonyos mobil távközlési szolgáltatás keretében gyakorolt rádiófrekvenciahasználati jogosultságokat a döntéselőkészítő fórumok véleménye alapján a közeljövőben értékesíteni kívánja.(MTI)

Scroll To Top