A Vienna Insurance Group megvásárolta a magyar AXA Biztosítót

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) megállapodást kötött az AXA Biztosító Zrt. üzletrészei 100 százalékának megvásárlásáról, de a felvásárlást még engedélyezniük kell az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságoknak – közölte a VIG egyik magyar leányvállalata, az Union Biztosító hétfőn az MTI-vel.

A vételárat a közlemény nem tartalmazza, mivel titoktartásban egyeztek meg a felek.
A Vienna Insurance Group 1996 óta aktív a magyar biztosítási piacon, és az országot fő piacai közé sorolja. A vállalatcsoport az Union Biztosítóval (amely kompozit biztosító) és az Erste Biztosítóval (amely csak életbiztosító) együtt közel 6 százalékos piaci részesedést birtokolt 2013 harmadik negyedévének végén, ezáltal a teljes piacon a 8. helyen áll.
“Az AXA Biztosító kiegészíti portfoliónkat az életbiztosítási ágazatban, amely főként a unit-linked termékek területén rejt kiváló lehetőségeket” – idézi a közlemény Peter Hagent, a Vienna Insurance Group vezérigazgatóját.
A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint szeptember végéig az Union 26 milliárd, az Erste 9,4 milliárd, míg az AXA 9,1 milliárd forint díjbevételt ért el.
A VIG Ausztria, valamint Közép- és Kelet–Európa vezető biztosítótársasága. A konszernt 24 országban mintegy 50 vállalat alkotja, és 23 ezer munkatárssal piacvezető a kulcsfontosságú piacokon. A VIG szerepel a bécsi tőzsde vezető indexében, az ATX-ben, de részvényeit a prágai tőzsde is jegyzi.(MTI)

Scroll To Top