A valaha volt legnagyobb veszteségét könyvelte a Tesla

A várakozásokat ugyan meghaladta a Tesla árbevétele, azonban a veszteség még a vártnál is nagyobb lett, az eddigi legnagyobb, negyedéves alapon. Visszavágták az idei évre vonatkozó várható eladási volument is – Varga Botond, az Equilor üzletkötőjének értékelése.

Összességében nem lehetünk elégedettek a Tesla negyedéves gyorsjelentésével. A beszámoló és az azt követő sajtótájékoztató egyedüli pozitívuma az volt, hogy a negyedik negyedévben 17-19 ezer darabra növelnék a leszállított járművek számát, amely 73-93%-os növekedést jelentene a 2014-es bázisévhez képest. Részletes elemzés az egyedi sztorik fejezetben található.

Ha nem lett volna elég, hogy a valaha volt legnagyobb negyedéves veszteségét könyvelte a Tesla, akkor talán az kiábrándíthatta volna a befektetőket, hogy a cégnél visszavágták az idei évre vonatkozó várható eladási volument is. Bár ez utóbbi tény várható volt, így végülis jó hír, hogy azért még mindig 50-52 ezer darab közé jósolják a 2015-ben eladott autók összmennyiségét.

Mindenesetre a befektetők hite töretlen, a Tesla részvények árfolyama csaknem 10%-os emelkedéssel fejezték be tegnap este a zárás utáni kereskedést. Ez a mozgás kissé túlzó reakciónak tűnik.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top