A Tresorit Kft. nyerte el az EuroCloud 2014 verseny fődíját

Nyolc kategóriában díjazott magyar informatikai vállalkozásokat az EuroCloud Magyarország Egyesület, amely azzal a céllal alakult, hogy európai felhő-számítástechnikai fejlesztési központtá tegye Budapestet. A fődíjat az alig három éve létező, de már a nemzetközi piacon is jelen lévő Tresorit Kft. nyerte – tájékoztatta szerdán az MTI-t az EuroCloud Magyarország.

Az idén meghirdetett verseny kiemelt témája az innováció, illetve a kiberbiztonság volt.
A pályázatokat a EuroCloud Magyarország Egyesület által felkért bírálóbizottság értékelte.
A fődíjat kapó Tresorit egy titkosított tárhely szolgáltatást nyújt, amely a bizalmas dokumentumok tárolására, szinkronizálására és megosztására ad lehetőséget.
A legjobb cloud felhasználónak járó díjat a HPIX Kft. kapta, amely nyomtatási szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek.
A legjobb magánszektorbeli esettanulmányt az idén a Mobile Engine Kft. adta be, a szoftverszállító két éve már megnyerte a legjobb cloud szolgáltatásnak járó díjat.
A közszférában véghezvitt esettanulmányok közül 2014-ben a Doctusoft pályázata bizonyult a legjobbnak, a dokumentumkezelő szolgáltatás az intézmények és szervezetek munkáját segíti.
Kiemelt díjat kapott az Ericsson Magyarország Kft., amely tavaly nyáron jelentette be, hogy cloud fejlesztőközpontot hoz Budapestre.
Szintén kiemelt díjat kapott a Red Steed Studios Kft., amely a bitcoinos rendszerhez hasonló, azt is kezelni tudó, magas szintű biztonságot nyújtó virtuális fizetési platformot hozott létre.
A legjobb cloud startup ötletnek járó különdíjat a Vemoco Telematics Kft. kapta, amely magánszemélyek, vállalatok és kormányzati szervezetek számára tervez cloud alapú telematikai szolgáltatásokat nyújtani.
A különdíjat kapott a svéd bejegyzésű, de magyar vezetéssel működő Arenim Technologies Cryptalk elnevezésű, titkosított azonnali üzenetküldést és beszélgetést lehetővé tévő cloud szolgáltatása.
A kategóriák nyertesei ősszel Luxemburgban európai szinten is megmérettethetik magukat a EuroCloud Europe versenyén.(MTI)

Scroll To Top