A Teladoc magyarországi piacra lépésével hazánkban is elérhetővé válik a virtuális egészségügyi ellátás

A tizenhárom éves magyarországi múlttal rendelkező Advance Medical Hungary 2019. június 13-tól Teladoc Hungary néven folytatja munkáját. A technológia alapú egészségügyi szolgáltatást nyújtó Advance Medical Hungary a név- és tulajdonosváltást követően, a New York-i tőzsdén jegyzett Teladoc Health vállalatcsoport tagjaként bővíti szolgáltatási portfólióját és – Virtuális medicina néven – elsőként kínál Magyarországon virtuális egészségügyi ellátást.

A Teladoc Health világszerte több mint 2 500 munkavállalójával 2018-ban több mint 2,6 millió virtuális egészségügyi konzultációt végzett, és több millió páciens részére nyújtott egészségügyi szolgáltatást. Az Advance Medical Hungary-t 2006 óta tagjai között tudó Advance Medical cégcsoport nemzetközi egészségügyi szolgáltatásai a Teladoc Health számára is nagy értéket képviselnek. A Teladoc Health vállalatcsoporthoz csatlakozva, a Teladoc Hungary a világ elsőszámú virtuális egészségügyi ellátást – Virtuális medicinát – kínáló hálózatának tagja lett.

„A Teladoc Health-nél azon dolgozunk, hogy elősegítsük a virtuális egészségügyi ellátás és a technológia alapú egészségügyi szolgáltatások elterjedését, hogy általuk a minőségi egészségügy egyre több ember és vállalat számára legyen elérhető. Célunk, hogy szerte a világon, így Magyarországon is emberek millióinak segítsünk egészségügyi problémáik megoldásában a könnyen elérhető, magas színvonalú és a legmodernebb technológia bevonásával. A mindennapokban ez a portálalapú és mobileszközökön elérhető online, telefonos és videós orvosi konzultációt jelenti, amelynek segítségével a világon bárhonnan és bármikor, azonnali vagy előre egyeztetett időpontban orvosi tanács és segítség kérhető. Az alkalmazások a legmodernebb technikai háttérrel biztosítják mind a gyors elérhetőséget, mind pedig a diszkrét és biztonságos felhasználási lehetőséget” – mondta el Dr. Karai Gábor, a Teladoc Hungary ügyvezető igazgatója.

A Teladoc Hungary sikeres növekedését, valamint a minőségen alapuló szolgáltatási modelljét és magyarországi küldetését az anyavállalat elkötelezetten támogatja. A mai naptól a Teladoc innovatív megoldásai elérhetők a vállalat hazai partnerei és ügyfelei – elsősorban biztosítók és nagyvállalatok – számára.

 

 

A Teladoc Health-ről

A Teladoc egy egyesült államokbeli, a New York-i tőzsdén jegyzett globális vállalat. Szolgáltatásait több mint 20 millió páciens veszi igénybe egy több mint 3000 orvosból álló szakmai csapatának segítségével. Az egyik leginnovatívabb és legfejlettebb technológiai vívmányokat alkalmazó cég az egészségügyben.

2018 májusában az Advance Medical és a telemedicina területén globálisan piacvezető Teladoc Inc. egyesültek.

Az Advance Medical-ra, mint nemzetközi szinten piacvezető egészségügyi szolgáltatóra figyelt fel a Teladoc. A két cég tapasztalata együtt egy új, a világon piacvezető telemedicina és virtuális egészségügyi szolgáltatót hozott létre.

További információk: teladoc.com.

Az Advance Medical Hungary-ről

Az Advance Medical Hungary Kft., a barcelonai székhelyű Advance Medical S.A. magyarországi leányvállalata. Az anyavállalatot 1999-ben alapították Barcelonában. Első tevékenysége a „nemzetközi második orvosi vélemény” szolgáltatás volt. Létrehozta a világ legjobb orvosaink szakértői hálózatát, melynek segítségével azóta sok ezer beteg kaphatott távszakvéleményt a súlyos betegsége kapcsán. A spanyol piacon gyors sikereket ért el az Advance Medical és számos gyógyszergyártó és biztosító társaság igényeire válaszul újabb innovatív egészségügyi szolgáltatásokat fejlesztett ki, amelyek a betegek és az orvosaik, illetve ellátó intézmények közti kommunikációt támogatják:

  • éjjel-nappali orvosi tanácsadás (call-center) telefonon és online,
  • diétás, pszichológiai és életmód tanácsadás,
  • nemzetközi szolgáltatói partnerhálózat kórházi kezelések, orvosi vizsgálatok, szűrővizsgálatok lebonyolítására,
  • élet- és egészségbiztosítási termékek kapcsán kockázat-elbírálás, kárrendezés, ellátásszervezés betegközpontú egészségügyi tájékoztató programok a gyógyszeripar számára.

A cég nemzetközi terjeszkedése 2003-ban kezdődött. Akkor csak határon átnyúló szolgáltatási szerződéssel, 2006-tól magyar leányvállalattal és helyi irodával van jelen a magyar piacon. Irodát működtet Bostonban, Santiago de Chilében, Lisszabonban, Londonban, Sao-Paolóban, valamint Sanghajban. Emellett az Advance Medical jelen van Európa és Ázsia számos országában. Évente több mint 35 millió ügyfél jogosult igénybe venni az Advance Medical szolgáltatásait. A beérkező telefonhívások száma meghaladja az egy milliót. Évente több tízezer második orvosi véleményt bonyolít le a cég, és több mint 100 000 tele-underwriting interjút végez.

Az Advance Medical gyorsan bővíti szolgáltatási és kereskedelmi tevékenységét a világ számos pontján. Mára több mint 350 biztosító társaság, gyógyszergyártó és nagyvállalat tartozik a cég ügyfelei közé.

Magyarországon az Advance Medical 2003 óta nyújt második orvosi vélemény szolgáltatást, majd a magyar leányvállalt megalapításától, azaz 2006-tól számos hazai biztosító társaság orvosi call-center szolgáltatásának lebonyolítását végezi. Azóta az Advance Medical Hungary Kft. dinamikusan fejlődik. A hazai ügyfelek száma meghaladja a 400 000 főt. Az országos egészségügyi szolgáltatói hálózata révén 2008 óta végez ellátásszervezést hazai privát egészségbiztosítottak részére. Budapesti székhelyén éjjel-nappali orvosi call-centert üzemeltet.

Üzletágak:

  • Nemzetközi második orvosi vélemény
  • Egészségbiztosítás üzletág (orvosi tanácsadás, ellátásszervezés és kárrendezés)
  • Pharma üzletág (betegtámogató programok)
  • Vállalati egészség üzletág (vállalati egészség program, dolgozói asszisztencia)

Scroll To Top