A svájci Ringier tulajdonába került a legbefolyásosabb román sportújság

Megvásárolta a Ringier kiadó a legbefolyásosabb román sportújságot, a Gazeta Sporturilort, amelyért román médiaértesülések szerint 2 millió eurót fizettek a svájciak.

A Ringier a román Intact kiadótól vette meg a lapot, ez utóbbi az Antena televízióadókat működteti. A tranzakciót mindkét fél megerősítette egy közleményben.
A Dan Voiculescu üzletember és volt politikus által alapított Intact, amely jelenleg az üzletember lánya, Camelia Voiculescu tulajdonában van, emlékeztetett: az audiovizuális médiában levő befektetéseikre akarnak összpontosítani, ezért adták el a sportújságot.

A lap a Ringier Románia és a bolgár Sportal Media Group által alapított vegyes vállalat, a Ringier Sportal Kft. tulajdonába került. Mihnea Vasiliu, a Ringier Románia igazgatója elmondta: azért vásárolták meg a Gazeta Sporturilort, valamint annak elektronikus felületét, a Gsp.ro honlapot, mert ezeket Románia legjobb sportújságírói szerkesztik, akik minőségi tartalmat állítanak elő.
A tranzakciót a román versenytanácsnak is jóvá kell hagynia még. A BRAT auditálása szerint a Gazeta Sporturilorból naponta átlagban több mint 13 ezer példányt adnak el.
A Ringier Románia portfóliójába tartozik még a Libertatea című bulvárlap, amely a második legnagyobb újság 38 ezer példánnyal.
Romániában az országos közéleti lapok példányszáma már jó ideje 10 ezer alá csúszott, így a Gazeta Sporturilor az egyik legolvasottabb napilapnak számít.(MTI)

Scroll To Top