A STADA gyógyszergyár ma bejelentette a Walmark felvásárlásának véglegesítését

A STADA Arzneimittel AG ma bejelentette a Walmark a.s. korábban megkezdett felvásárlásának véglegesítését. A Walmark egyedülálló és széleskörű portfóliója – olyan termékekkel, mint vitaminok, ásványi anyagok, gyermek-, női és férfi egészségügyi termékek, ízületi egészséget védő, emésztéssel összefüggő és bélrendszer működését támogató, valamint a köhögés és megfázás enyhítésére szolgáló készítmények – tökéletesen kiegészíti a STADA meglévő termékpalettáját.

„A STADA és a Walmark közösen épít vezető portfóliót Közép-Európa számára a STADA erős növekedési stratégiájának és a Walmark innovációs fókuszának segítségével. A két vállalat egyesülésével erősítjük nemzetközi helyzetünket, és arra törekszünk, hogy vezető szerepet töltsünk be a vény nélkül kapható termékek és a generikus gyógyszerek forgalmazásában Európában” – mondta Peter Goldschmidt, a vállalat vezetője.

A Walmark nagy múlttal rendelkező, a közép-európai régió legnagyobb független étrend-kiegészítő gyártója. A vállalatot 1990-ben alapították, székhelye a Cseh Köztársaság. Kilenc európai országban közvetlenül van jelen (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország, Bulgária, Románia, Litvánia, Lettország és Észtország), de termékeit több mint 40 országban értékesíti világszerte. A vállalat több mint 540 főnek ad munkát, ebből 150 fő a csehországi Trinec városában, a vállalat gyárában dolgozik.

Nagyon várjuk, hogy a Walmark trineci gyárával bővítsük a globális gyárhálózatunkat. Néhány STADA terméket Trinec-ben szeretnénk tovább gyártani, így nem csak a már meglévő szakértelemre építenénk, hanem a telephely adottságait kihasználva szeretnénk növelni a gyártásunkat is” – mondta a STADA technológiai vezetője, Miguel Pagan Fernandez.

 

Dr. Váradi György, a STADA Hungary Kft. ügyvezetője szerint ez a piac rendkívüli fontossággal bír a STADA cégcsoport számára: “A Walmark megvásárlásával a magyarországi STADA jelentősen növekedni fog, mely elősegítheti, hogy itthon bekerüljünk a 10 legnagyobb gyógyszer- és egészségügyi termékeket gyártó vállalat közé.”

A STADA és a Walmark egyesülése révén egy, a helyi piacokon meghatározó szereppel és kiemelkedő portfólióval bíró vállalat jön létre. “A vállalatok egyesülése rengeteg üzleti lehetőséget nyújt Magyarország számára, és erősíti a STADA jelenélét a közép-európai régióban” – tette hozzá az ügyvezető.

 

STADA Arzneimittel AGA STADA Arzneimittel AG székhelye Bad Vilbel, Németország. A társaság kétpilléres stratégiára összpontosít, amely generikus gyógyszerek gyártását foglalja magában, ideértve a speciális gyógyszereket és a vény nélkül kapható fogyasztói egészségügyi termékeket. A STADA Arzneimittel AG világszerte mintegy 120 országban értékesíti termékeit. A 2018-os pénzügyi évben a STADA 2.330,8 millió euró összegű korrigált csoport értékesítést ért el, és 503,5 millió euró összegű – a kamatok, adók, értékcsökkenés és amortizáció (EBITDA) előtti – korrigált bevételt eredményezett. 2018. december 31. óta a STADA 10416 embert foglalkoztat világszerte.

Scroll To Top