A Richter megállapodást kötött női termékenységet elősegítő termékkörének bővítésére - Gazdasagportal.hu

A Richter megállapodást kötött női termékenységet elősegítő termékkörének bővítésére

A Richter licensz és forgalmazási megállapodást kötött női termékenységet elősegítő termékkörének bővítésére – tette közzé a Richter Gedeon Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A Richter az L.D. Collins & Co. Limiteddel, egy Egyesült Királyságban bejegyzett vállalattal állapodott meg, annak 400 mg progesterone hatóanyag tartalmú, asszisztált reprodukciós technológián alapuló termékének, a Cyclogestnek az értékesítéséről.
A Richter a terméket az Európai Unió 27 országában forgalmazza majd, a készítmény már megkapta a forgalomba hozatali engedélyeket ezekben az országokban. Az engedélyek tulajdonosának átjelentését követően a Richter a terméket várhatóan 2019 első felétől vezeti be a piacra – közölték.

A megállapodás értelmében a termék forgalomba hozatalát követően a Richter árbevételhez kötött royalty-t fizet L.D. Collins részére.
A közlemény idézi Orbán Gábort, a Richter vezérigazgatóját, aki szerint a Cyclogest hasznos kiegészítése lehet a vállalat már meglévő, a női termékenységet elősegítő termékkörének.
(MTI)

Scroll To Top