A Richter licenc-megállapodást kötött menopauzás készítmény értékesítésére

A Richter Gedeon Nyrt. és az ausztrál Acrux Ltd. licenc-megállapodást kötött, amelynek értelmében a Richter fogja értékesíteni az Egyesült Államokon kívül az Acrux ösztradiol hatóanyagú menopauzás készítményét, egy transzdermális spray-t – közölte a társaság a Budapesti értéktőzsde honlapján szerdán.

„Ez a megállapodás újabb lépés a nőgyógyászati üzletág kiterjesztése irányába, és stratégiai fontosságú kezdeményezést jelent társaságunk életében” – idézi a közlemény Bogsch Eriket, a Richter vezérigazgatóját.
A megállapodás értelmében az Acrux licencbe adja a Richter számára a gyártási és kereskedelmi jogokat a világ valamennyi országára, kivéve az Egyesült Államokat, Dél-Koreát, Dél-Afrikát, Svájcot, Ausztráliát és Új-Zélandot, mivel ezekre a területekre korábbi megállapodások vannak érvényben.
A cégek arról állapodtak meg, hogy az árbevétel után fizetendő jogdíjak mellett az Acrux egymillió amerikai dollár, úgynevezett „előzetes mérföldkő” kifizetésben részesül, amelyet az európai uniós törzskönyvezési folyamat bizonyos állomásain esedékes, összesen 2,6 millió dollár értékű kifizetések követnek.
Az értékesítés után fizetendő jogdíjak első esedékessége várhatóan 2015; a termék értékesítése során felmerülő valamennyi költség a Richtert terheli.
A Richter Gedeon Nyrt. 2012-ben 50,49 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, 2,1 százalékkal többet, mint az előző évben. Árbevétele 6,1 százalékkal 326,7 milliárd forintra emelkedett, míg az éves üzleti eredmény 17,5 százalékkal csökkent 50,28 milliárd forintra.(MTI)

Scroll To Top