A Richter és a Palatin felbontja a bremelanotide-megállapodást

A Richter Gedeon Nyrt. és Palatin Technologies Inc. közös megegyezéssel felbontja a 2014 szeptemberében a bremelanotide közös fejlesztésére és forgalomba hozatalára kötött licenc- és együttműködési szerződést – jelentette be a magyar gyógyszeripari vállalat a BÉT honlapján hétfőn.

richter12   A bremelanotide bőr alá fecskendezhető szer, amelyet a Palatin a női szexuális diszfunkció (female sexual dysfunction – FSD) kezelésére fejleszt premenopauzális korban lévő nők számára.
A felek a közlemény szerint valamennyi jogi vagy pénzügyi következmény alól kölcsönösen felmentik egymást. A döntés nem érinti a Richternek azt a stratégiai célkitűzését, hogy a nőgyógyászati készítmények területén világpiaci szereplővé váljon – közölte a társaság.
A Richter a szerződés megkötésekor ismertette: a Palatin a licenc átadásáért 7,5 millió euróra jogosult. A két vállalat az európai törzskönyvi engedély megszerzése érdekében közösen fejleszti tovább a készítményt.
A Palatin előzetes várakozásai szerint az európai közös fejlesztési tevékenységbe fektetett költségei az európai törzskönyvezési folyamat végleges lezárását követően térülnek meg. A licencbe vett földrajzi területeken az értékesítési, marketing és kereskedelmi tevékenység, valamint a kapcsolódó költségek kizárólag a Richtert terhelik majd.
A Palatinnak további 2,5 millió eurót fizetnek ki, miután megkezdi a fázis III klinikai vizsgálatokat az Egyesült Államokban, továbbá összesen 20 millió euró törzskönyvezéshez kapcsolódó kifizetésre jogosult.(MTI)

 

Scroll To Top