A Rába közgyűlése jóváhagyta a közgyűlési jogkörben hozott igazgatósági határozatokat

A Rába Járműipari Holding Nyrt. közgyűlése jóváhagyta csütörtökön az igazgatóság által közgyűlési hatáskörben április 30-án hozott határozatokat – közölte a győri székhelyű társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közgyűlés összehívását kisrészvényesek kezdeményezték.
A járványügyi veszélyhelyzet miatt a Rába-csoport nem tarthatta meg éves rendes közgyűlését áprilisban, azonban a vonatkozó kormányrendelet értelmében az igazgatóság élt közgyűlési hatásköri jogával, hogy megfeleljen a tőzsdei szabályoknak.
Az igazgatóság közgyűlési hatáskörben egyebek mellett elfogadta a Rába-csoport éves pénzügyi beszámolóját és döntött arról, hogy árverésre bocsátja egyik győri ingatlanát.
Döntött még arról is, hogy húsz forint osztalékot fizet ezer forintos névértékű részvényeire a 2019. évi adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalékából. Az osztalékfizetés kezdőnapja november 3. lesz.
Az igazgatóság közgyűlési hatáskörben elfogadott éves pénzügyi beszámolója szerint a társaság 2019-ben 2,4 százalékos növekedéssel 49,8 milliárd forint árbevételt ért el, konszolidált adózott eredménye ugyanakkor 52,3 százalékkal 571 millió forintra csökkent.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült beszámoló szerint a tavalyi árbevétel több mint kétharmada származik exportból. Az éves EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) 3,45 milliárd forintra csökkent. A különbség 2018-hoz képest mínusz 10,2 százalék. Az 1,34 milliárd forint éves üzemi eredmény 25,8 százalékos csökkenést jelent 2018-hoz képest.
A Rába részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, árfolyama csütörtökön 2,63 százalékkal 860 forintra nőtt, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 666 forint, a legmagasabb 1245 forint volt.(MTI)

Scroll To Top