A Philip Morris International kihirdette a PMI IMPACT második fordulójának nyerteseit:

A Philip Morris International Inc. (PMI) (NYSE: PM) bemutatta azt a 31 projektet, amelyet a PMI IMPACT program második fordulójában választott ki. A PMI IMPACT az illegális kereskedelem és az ahhoz kapcsolódó bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó, független programokat támogató globális kezdeményezés. A nyertes projekteket a PMI IMPACT Szakértői Tanács több mint 157 pályázatból választotta ki.

 

A sikeres pályázatok a világ számos különböző részéről, 23 európai, kelet-európai, közel-keleti, ázsiai, illetve észak és dél-amerikai országból érkeztek, és a szektorok széles körét képviselik, beleértve a kutatóközpontokat, a tudományos intézményeket, egyetemeket és bűnüldöző hatóságokat.  A pályázat keretében összesen 21 millió dollárt ítéltek oda a kiválasztott projektek megvalósítására.

 

„A ma bemutatott projektek mindegyike kiemelkedő abban, hogy innovatív gondolkodással és rendszerszintű megközelítéssel igyekeznek megoldást találni arra a komplex jelenségre, amelyet az illegális kereskedelem, illetve annak a szélesebb értelemben vett különböző bűnözői tevékenységekkel fennálló kapcsolata jelent” – nyilatkozta Paul Makin, a PMI IMPACT Szakértői Tanácsának tagja. „Várjuk, hogy ezek a projektek a gyakorlatban is megvalósuljanak, és az elért eredmények aktívan hozzájáruljanak azokhoz a globális intézkedésekhez, melyek világszerte a biztonság megerősítését, illetve a bűnmegelőzést tűzték ki célul.”

 

A kiválasztott projektek az illegális kereskedelem számos különböző területét lefedik – a dohány-, alkohol- és gyógyszeripari termékektől kezdve egészen a ritka állatfajok illegális kereskedelméig. Ezen felül az illegális kereskedelemhez kapcsolódó bűnözés széles körét is érintik, például a drogkereskedelmet, pénzmosást és a modernkori rabszolgatartást.

 

A PMI a PMI IMPACT második finanszírozási fordulójának eredményét a héten az OECD illegális kereskedelem visszaszorításával foglalkozó munkacsoportjának találkozóján is bejelentette.

 

A tiltott kereskedelem elleni harc hosszú ideje központi kérdés a PMI számára, ezért örömmel tölt el, hogy a PMI IMPACT most nem csak a dohányiparban, hanem világszerte számos egyéb iparágban is lehetővé teszi a szervezetek számára az illegális kereskedelemmel szembeni fellépést.” – emelte ki Alvise Giustiniani, a PMI tiltott kereskedelem megelőzési divíziójának elnökhelyettese. „Csak erőink egyesítésével, illetve a köz- és magánszféra hatékony együttműködésével tudunk valódi és hosszú távon is működő megoldásokat hozni az illegális kereskedelem leküzdésére.”

 

A következő két évben megvalósuló projektek az alábbi témákra összpontosítanak:

 

  • A magas kockázatú határterületeken zajló szervezett bűnözés és egyéb illegális tevékenységek kapcsolatának feltérképezése és ezek megoldására vonatkozó javaslatok meghatározása.
  • Innovatív digitális eszközök és megoldások használata különböző adatbázisok és platformok létrehozásához az illegális kereskedelem legfontosabb trendjeinek meghatározásához és követéséhez.
  • Kezdeményezések, amelyek felhívják a figyelmet az illegális kereskedelem hatásaira, és felépítik a köz- és magánszféra közötti párbeszédet a problémakör kezelése során; és
  • Illegális kereskedelem egyes konkrét területeit érintő programok és olyan kezdeményezések, melyek az illegális kereskedelem különböző formái és a globális bűnözői hálózatok között fennálló kapcsolatokra terjednek ki.

További információ a kiválasztott projektekről a PMI IMPACT honlapján itt elérhető:

http://pmi-impact.com/updates/secondfundinground

 

A PMI IMPACT eddig összesen 49 millió dollárt fordított több mint 60 projekt 41 országban történő megvalósítására a program első és második részében.

Scroll To Top