A nyugdíjbiztosításokra építenek a VIG magyar cégei

Az életbiztosítások területén a múlt év elejétől adójóváírással értékesíthető nyugdíjbiztosítások voltak a 2014. év kiemelt termékei és azok lesznek idén is – hangzott el a Vienna Insurance Group (VIG) három magyarországi leányvállalatának közös sajtóbeszélgetésén csütörtökön Budapesten.

Tavaly az Union Biztosító 5 ezer, adójóváírással rendelkező nyugdíjbiztosítást adott el, ezek átlagdíja meghaladta a 200 ezer forintot. A VIG másik leánycége, az Erste Biztosító közel 2200 nyugdíjbiztosítást értékesített, 184 ezer forintos átlagdíjjal. A tavaly megvásárolt harmadik magyarországi biztosító, a Vienna Life Biztosító közel 1500 nyugdíjbiztosítási szerződést értékesített, a piacon magasnak számító, 310 ezer forint feletti átlagdíjjal – ismertették a biztosítók vezetői az adatokat.
Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója az életbiztosítások körébe tartozó nyugdíjbiztosítások mellett a nem életbiztosítások köréből az ipari biztosításokat nevezte az idei növekedés alap-termékének.
Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a termékeik 99 százalékát az Erste Bank értékesíti és ez így lesz a jövőben is. Miután a lakáshitelek elszámolása miatt idén több ügyfél keresi fel a bankot, így többeknek tudnak biztosítást is kínálni – tette hozzá a biztosító vezetője.
Múlt év októberétől Vienna Life Biztosító néven, a VIG tulajdonába került a volt Axa Biztosító is. Vadas-Földvári Anett elnök-vezérigazgató elmondta a tájékoztatón, hogy nagyon sikeres a csoportos egészségbiztosításuk, amelyeket cégek vásárolnak az alkalmazottaiknak. A második félévtől ezeket igyekeznek egyéni biztosításokká alakítani – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.
A múlt év gazdálkodási adatairól azért nem esett szó, mivel a VIG a bécsi tőzsdén jegyzett társaság, ezért ott teszi először közzé a számait. A januárban közölt előzetes adatok szerint 2014-ben 9,4 milliárd euró biztosítási díjbevételre tett szert a VIG.
A Vienna Insurance Groupot Ausztriában és Közép-Kelet-Európában 50 társaság alkotja. Az alkalmazottak száma 23 ezer.(MTI)

Scroll To Top