A Munkáspárt százezres nyugdíjminimumot és kétszázezres bérminimumot ígér

Százezres nyugdíjminimumot és kétszázezres, adómentes bérminimumot ígér a Munkáspárt a szerdán Budapesten bemutatott választási programjában. Thürmer Gyula pártelnök azt mondta: egyedül indulnak a 2018-as országgyűlési választáson, de utána bárkivel hajlandóak együttműködni a dolgozók, a nép érdekében.

A biztonságos, kiszámítható életet, magyar mezőgazdaságot és migránsmentes Európát ígérő programról szólva az ellenzéki politikus elmondta: célkitűzéseik között 65 éves kor feletti ingyenes gyógyszerellátás, állam által biztosított első munkahely, a 35 órás munkahét bevezetése, sávos, a jövedelem emelkedésével növekedő szja-rendszer megteremtése szerepel.
Hozzátette: az egészségügy és az oktatás költségvetését megdupláznák az “erős, okos, felkészült” nemzet megteremtése érdekében, a minimálbér tízszeresét kitevő bérplafont, a milliárdos vagyonokra pedig egyszeri, 45 százalékos adót vezetnének be.
Thürmer Gyula elmondta: az önellátást és az export felfuttatását célzó agrárium megteremtése mellett a független nemzeti külpolitika is programjuk része, amelyet úgy jellemzett: az egyszerre baloldali és nemzeti elkötelezettségű.(MTI)

Scroll To Top