A legnagyobb titokban indult el teljesen online személyi kölcsön igényléssel a K&H Bank

A K&H Bank elsőként a piacon nem csak saját ügyfelek számára elérhető, teljesen online hiteligénylést vezetett be videós azonosítással – szúrta ki a Bank360.

 

Elérhető a K&H Banknál a teljesen online történő személyi kölcsön igénylés, így akár már az otthonunkból, mindössze néhány kattintással és egy videós azonosítással is tudunk hitelt felvenni. A K&H Bank az első olyan hazai pénzintézet, ahol nem szükséges a bank ügyfelének lennünk, ha teljesen online veszünk fel kölcsönt. A pénzintézet új szolgáltatását – amihez mindösszesen egy interneteléréssel, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszközre van szükségünk – a Bank360 vette észre először.

 

Az igénylés menete

 

A pénzügyi szakportál tesztje szerint egyelőre a maximálisan igényelhető hitelösszeg 3 000 000 forint az online igénylési felületen, ahol mindössze a hitelösszeget és a törlesztőrészlet nagyságát kell megadnunk, továbbá jelölhetjük, ha nettó fizetésünk elég magas a kamatkedvezményekhez és vállaljuk, hogy a K&H-nál vezetett folyószámlára érkeztetünk legalább havi 100 000 forintnyi jövedelmet.

 

Jelenleg azok az ügyfelek igényelhetik teljesen online a személyi kölcsönt, akik az alábbi bankok valamelyikénél vezetnek folyószámlát:

 

 • Budapest Bank
 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • MKB Bank
 • Raiffeisen Bank
 • UniCredit Bank

 

A szakportál szerint ez a lista már azt is előrevetítheti, hogy mely bankok lesznek a következők a sorban.

 

Pár perc alatt megadható információk

 

Amennyiben megfelelünk a feltételeknek és kijelöltük az igényelni kívánt hitelösszeget, egy négylépéses folyamatban először a személyes adatainkat és elérhetőségeinket kell megadnunk és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót, mindezek után pedig nyilatkoznunk kell a:

 

 • kölcsön céljáról,
 • jövedelmünk nagyságáról és forrásáról,
 • meglévő havi adósságaink és kiadásaink nagyságáról,
 • lakhatási körülményeinkről,
 • családi állapotunkról.

 

Videós azonosítással egyszerűbb

 

Az adatok megadása után az eszközök technikai feltételeit ellenőrzi a K&H rendszere, majd megkezdődik a videós azonosítás. A rövid tájékoztatás meghallgatása után személyes adatainkat kell megadnunk és okmányainkat bemutatnunk, továbbá el kell fogadnunk a szükséges nyilatkozatokat. Ha az ügyintéző megerősítette a személyazonosságunkat, folytathatjuk az igénylést.

 

Ha mindezek megtörténtek, jóvá kell hagynunk a bank hitelajánlatát, majd egy, a K&H által biztosított kóddal digitálisan aláírhatjuk a hitelszerződést, amennyiben mindent rendben találtunk. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt.

 

Amin lehetne még finomítani

 

A Bank360 tesztje során nagyon gyorsan kapcsolt a bank ügyintézőt, az egész folyamat gördülékeny volt, a hiteligénylés pedig nem tartott tovább fél óránál. Bármely lépésnél van lehetőség telefonos visszahívásra terelni az igénylés menetét, ami segítség lehet, ha mégis elakadunk.

 

A Bank360 tesztelője szerint az egyetlen problémát az jelentette, hogy a korábbi lépéseknél elhibázott adatokhoz nem lehetett bármikor visszatérni javítani, vagy az elejétől kezdeni a kitöltést, a rendszer viszont elmenti, hogy hol jártunk. Így például a videós azonosítás lépéstől nem lehetett visszafordulni javítani, bár lehet, hogy ez böngésző-probléma.

 

Többen is próbálkoznak

 

“Egyértelműen a teljesen online igénylés a jövő a hitelek számára” – vélekedik Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Tájékoztatása szerint jelenleg az OTP Banknál és a CIB Banknál érhető még el teljesen online hiteligénylési folyamat, amelyek azonban csak a bank ügyfelei számára nyitott. A Cofidis is videós azonosítással könnyít, az MKB Bank pedig a lakáshiteligénylés egy részét vitte át digitális csatornára nemrégiben.

 

A pénzügyi portál szakértője szerint várható, hogy akár még idén megjelenjenek további pénzügyi szereplők az online hitelek piacán. Viszont akár online, akár személyesen igénylünk, érdemes mindig egy hitelkalkulátorral összehasonlítani az ajánlatokat, hogy a lehető legkedvezőbb kölcsönből valósíthassuk meg céljainkat.

 

 


A Bank360 Zrt.-ről

A Bank360 közel három éve segíti a lakosságot abban, hogy pénzügyi döntéseikkel teljesen elégedettek legyenek hosszú távon is. A szakportál kalkulátoraival a legfontosabb banki termékeket hasonlíthatjuk össze, az oldalon megjelenő elemzések és bejegyzések pedig a tájékozódást segítik a pénzügyek világában, segítve a tudatos és megfelelő döntést az adott anyagi helyzetben.

 

 

 

Scroll To Top