A lakosság devizapiaci ismereteinek fejlesztését, a pénzügyi edukációt támogatja az Equilor legújabb könyve

A devizapiaci ismeretek fejlesztését támogató könyvet jelentetett meg az Equilor Befektetési Zrt. edukációs könyvsorozatának legújabb tagjaként. A pénzügyeket közérthetően bemutató sorozat negyedik kötete ezúttal a devizapiac világába vezeti be az olvasókat az alapoktól egészen az emelt szintű kérdésekig. A devizapiacok nem csak a vállalatok, pénzügyi vezetők, hanem mindannyiunk életére hatással vannak a globalizált világban, legyen szó utazásról vagy külföldi termékek vásárlásáról, befektetésekről. „A devizapiac” című kötet szerzője Buró Szilárd, az Equilor pénzügyi innovációs vezetője, aki szerint amellett, hogy a könyv bemutatja ennek a különleges eszköznek a működését, igyekszik arra is magyarázatot adni, hogy miként alakulhatnak ki a piacra jellemző szélsőséges mozgások.

Buró Szilárd „A devizapiac” című pénzügyi edukációs könyve közérthetően mutatja be a devizapiac történelmi múltját, megismerteti az olvasókkal a piac alapfogalmait, sokoldalúságát és a kereskedési lehetőségeket, valamint betekintést nyújt a devizakereskedés gyakorlatába, a tőkeáttétel előnyeibe és hátrányaiba egyaránt. A könyv olyan neves hazai szakemberek ajánlásával készült, mint Zsiday Viktor befektető, közgazdász, Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.

A közel 100 oldalas kötet egyik különlegessége, hogy a folyamatok illusztrálásához olyan vadállatokat választottak, melyeknél a siker záloga, hogy gyorsabbak, erősebbek, vagy bizonyos helyzetben türelmesebbek legyenek a versenytársaiknál – ezáltal jól példázzák a devizakereskedés során szükséges jellemzőket. Buró Szilárd, a közel negyedévszázados pénzügyi tapasztalattal rendelkező szerző szerint A devizapiac című könyv azzal az edukációs szándékkal született, hogy mankót nyújtson a terület iránt érdeklődőknek és azoknak a befektetőknek, akik a devizára nemcsak fizetőeszközként, hanem befektetési termékként tekintenek. Mindazonáltal az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője szerint a devizapiacra nem szabad a gyors meggazdagodás eszközeként tekinteni, ugyanakkor megfelelő kockázatkezeléssel egy jól felépített portfolió része lehet – tette hozzá. A hazai tőkepiac és pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett, több mint 30 éves Equilor Befektetési Zrt. gondozásában megjelent ismeretterjesztő könyv a negyedik a sorban, a „Devizakereskedés egyszerűen”, „A kötvény”, valamint „A részvény” után.

 

 

Equilor Befektetési Zrt.

A több mint 30 éves Equilor Befektetési Zrt. néhány nap különbséggel a magyar tőkepiac, valamint a Budapesti Értéktőzsde újraalakításával egy időben kezdte meg működését. Az Equilor professzionális, ügyfélközpontú és személyre szabott befektetési banki szolgáltatást, portfólió- és vagyonkezelést, valamint vállalati pénzügyi tanácsadást nyújt magán és intézményi ügyfelei számára. Az Equilor teljes jogú tagja a budapesti a prágai és a varsói értéktőzsdének. A Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűri döntése alapján az elmúlt években „Az év befektetési szolgáltatója”, „Az év csapata”, valamint „Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátás szervezője” díjat adta az Equilornak.

Scroll To Top