A közép-európai energiabiztonságról tárgyalt Szijjártó Péter az amerikaiakkal

A közép-európai energiabiztonságról tárgyalt Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Amos J. Hochstein az amerikai külügyminisztérium energiadiplomáciáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten – közölte Fülöp Judit, az államtitkárság sajtófőnöke az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Szijjártó Péter elmondta, hogy Közép-Európa energiabiztonsága szempontjából az új gázforrások bevonása kritikus fontosságú, ehhez beruházásokra van szükség. Magyarország a szükséges beruházásokat elvégezte azzal, hogy kiépítette a szomszédos országok gázvezeték rendszereivel való összeköttetést. Az államtitkár elengedhetetlennek nevezte, hogy a régió energiabiztonsága érdekében a többi ország is megtegye a megfelelő lépéseket és betartsa az erre vonatkozó európai uniós előírásokat.
Magyarország várakozással tekint azon román és horvát beruházások elé, amelyek nyomán lehetővé válik a magyar-román és magyar-horvát interkonnektor érdemi kétirányúsítása – mondta a beszámoló szerint Szijjártó Péter.(MTI)

Scroll To Top