A KDNP a családi adókedvezményről és a bankok túlkapásairól is tárgyalna.

A családi adókedvezményről és a bankok, szolgáltatók, végrehajtók túlkapásainak visszaszorításáról is szeretne tárgyalni a Kereszténydemokrata Néppárt a frakciószövetség háromnapos gyulai kihelyezett ülésén, amely kedd este kezdődik.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője a KDNP-képviselőcsoport keddi ülése után az MTI-nek azt mondta: a párt továbbra is elkötelezett a nehéz helyzetű családok iránt. A frakcióülésen ezért rákérdeznek majd a családi adókedvezmény kiterjesztésére, arra, hogy ez várhatóan hogyan valósítható meg majd.
Kezdeményezik továbbá a bankok, szolgáltatók és végrehajtók túlkapásainak visszaszorítását is.
A kereszténydemokrata politikus jelezte: támogatják a rezsiköltségek csökkentésének folytatását, és felvetik majd az önkormányzatok költségvetési problémáit is.
Hozzátette: úgy ítélik meg, hogy a közoktatás átalakítása jó ütemben zajlik, a sajtóban felvetődő kérdések pedig erőltetettek, politikai indíttatásúak. Ez fokozatosan érvényes a felsőoktatásra – folytatta, kiemelve: egyes radikális diákszervezetek mögött politikai erők és szándékok húzódnak.
Arra a kérdésre, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár helyzete stabil-e a kormányban, azt mondta: KDNP továbbra is kitart mellette, és támogatja őt, munkáját szakmailag jónak ítéli.
A frakciószövetség háromnapos zárt tanácskozása kedd este kezdődik Rogán Antal Fidesz- és Harrach Péter KDNP-frakcióvezető köszöntőjével, majd Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tart helyzetértékelést.(MTI)

Scroll To Top