A Jobbik munkacsoportot hozott létre a Dunaferr megmentésére

A Jobbik megalakította azt a munkacsoportot, amely az ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi krízisére megoldási javaslatcsomagot fog kidolgozni  jelentették be a párt politikusai pénteken, Dunaújvárosban.

Pintér Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy a munkacsoport tagjai megbeszélést folytattak a cégcsoport helyzetét jól ismerő szakemberekkel a városban. A munkacsoport különböző megoldási javaslatokat fog kidolgozni, amelyeket 1-2 héten belül bemutatnak – tette hozzá.
Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője közölte: gazdasági és munkahely-teremtési szempontból is átfogó megoldást keresnek. Szerinte a kormány nem gondolja komolyan a társaság felvásárlását, egyre kisebb jelentőséget tulajdonítanak a problémának, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter helyett Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár tárgyal a Dunaferr menedzsmentjével.
Úgy vélte, hogy a kormánypártok a választások miatt időhúzásra játszanak, miközben jövőképet kellene mutatni a dolgozóknak.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy nemcsak Dunaújváros, hanem egész Magyarország szempontjából stratégiai fontosságúnak tartják a Dunaferrt és a magyar acélgyártást. Jelezte, hogy a Jobbik fejlesztéspárti elképzeléseken dolgozik és komolyan gondolják, hogy az acéltermékek jelenlegi feldolgozottsági szintjének emelésével előre lehet menekülni és stabilizálni lehet a cég gazdálkodását.
Felszólította a kormányt, hogy tétlenségével ne súlyosbítsa tovább a helyzetet, hanem nyújtson segítő kezet a társaságnak, csakúgy, mint az Audinak vagy a Mercedesnek, amelyek munkahelyteremtő támogatásként, munkavállalónként milliós nagyságrendű támogatásokat kapnak.(MTI)

Scroll To Top