A hétvégén is marad a 20 fok körüli meleg

Többször lehet számítani esőre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az országos középtávú előrejelzés szerint pénteken rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüthet a nap. A Tiszántúlon csak elvétve, másutt azonban szórványosan várható zápor, zivatar. A szél időnként megélénkülhet, Borsodban átmenetileg erős széllökések is lehetnek, a zivatarokat pedig viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10 fok között valószínű, a Dunántúlon lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.
Szombaton többórás napsütés várható. Főként az Alföldön alakulhat ki helyenként zápor. Néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 5-10, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul.
Vasárnap a déli óráktól elszórtan valószínű zápor, néhol zivatar. Többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.(MTI)

Scroll To Top