A GVH 5 millióra bírságolta a TV2-t megtévesztő Megasztár reklámok miatt

Ötmillió forintra bírságolta a TV2-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a január 16. és február 17. között MegaPlusz miniprogramjában sugárzott reklámjai miatt, amelyek a hivatal szerint a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülnek – közölte pénteken a GVH az MTI-vel.

A körülmények részletes vizsgálatát követően a GVH megállapította, hogy a TV2 a reklámokban szereplő három állítását nem tudta hitelt érdemlően igazolni.
Az állítások a következők voltak: „a Megasztár minden idők legnézettebb magyar zenés tehetségkutató sorozata”; „a Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják”; illetve  „az Eurovíziós Dalfesztivál idei magyarországi döntőjében a résztvevő előadók felét a Megasztár indította el a siker útján.”
Az 5 millió forintos bírság meghatározásánál a versenyhivatal súlyosbító körülményként értékelte, hogy a megtévesztő kereskedelmi gyakorlattal a fogyasztók széles körét elérte a TV2. Enyhítő körülményként vette figyelembe ugyanakkor a GVH azt, hogy a vállalkozás a jogsértést elismerte. (MTI)

Scroll To Top