A Graphisoft igazgatósága 99 eurócent osztalékot javasol

A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő társaság igazgatósága részvényenként 99 eurócent osztalék kifizetésére tesz javaslatot a 2020-as év után az A sorozatú törzsrészvények esetében, az osztalékról az április 20-ra kitűzött éves rendes közgyűlés dönt – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési meghívóban.

A javaslat szerint a cég a “B” sorozatú dolgozói részvények után összesen 203 843 euró osztalékot fizet. Forintra a közgyűlés napján, azon az árfolyamon számítják át, amelyen a Graphisoft Park SE számlavezető pénzintézete az eurót a cégtől megvásárolja.
A társaság az osztalékfizetésről 2021. május 5-ig jelenteti meg részletes közleményét. Az osztalék kifizetésének javasolt határideje az elfogadás jogerőssé válását követő 8 kereskedési napon belül – írták.
Közölték azt is, hogy a járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetre tekintettel a társaság nem tart konferencia közgyűlést. Amennyiben 2021. április 20-án nem tartható meg személyes részvétellel a közgyűlés, úgy a jogszabályi rendelkezések szerint az igazgatótanács fog dönteni azokban a kérdésekben, amelyekről egyébként a közgyűlésnek kellene.
A Graphisoft Park SE részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a részvény csütörtökön 3820 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 5280 forint, a legalacsonyabb 3050 forint volt.(MTI)

Scroll To Top