A Generali 100 millió eurós alapot hoz létre a koronavírus okozta vészhelyzet kezelésé-re

A nemzetközi Generali Csoport igazgatósága jóváhagyott egy 100 millió eurós rendkívüli nemzetközi alapot, amely nemzetközi szinten a Covid-19 vészhelyzet elleni küzdelemr támogatására irányul. Az alap elsősorban Olaszország támogatására jön létre, de olyan országokban is elérhető lesz, ahol Generali leányvállalatok működnek. Célja, hogy azonnali segítséget nyújtson ebben a gyorsan fejlődő válságban, középtávon pedig, hogy az érintett országok gazdasági helyreállításának erőfeszítéseit támogassa.

A terv szerint az első, 30 millió eurós részlet a rendkívüli olaszországi vészhelyzetre áll rendelkezésre. Hogy pontosan mire használják majd, azt  a nemzeti egészségügyi és kormányzati szervek dönthetik el. A fennmaradó összeggel ott kívánnak segítséget nyújtani, ahol a Generali Group jelentős közvetlen hatást gyakorolhat: a krízis következtében nehéz helyzetben lévő Generali ügyfelek, vagy például a válság által különösen érintett ágazatok kis- és középvállalkozásainak és azok alkalmazottainak támogatása.

Rekord pénzügyi eredmények

A cégcsoport támogatási lehetőségeit és stabilitását 2019-es pénzügyi eredményei is alátámasztják, a tavalyi évet a vállalat rekord nagyságú, 5,2 milliárd eurós (+6,9%) működési eredménnyel és 2,7 milliárd eurós (+15.7%) nyereséggel zárta. A korrigált nettó árbevétel 2,2 milliárd euró. A vállalat tőkehelyzete kiváló, fizetőképességi mutatója 224%, az osztalék 6,7%-kal, részvényenként 0,96 euróval nőtt. A vagyonkezelési eredmény 280 millió euróra (+ 19%) emelkedett.

 

A GENERALI CSOPORT

A Generali erős nemzetközi jelenléttel rendelkező független, olasz biztosító csoport. Az 1831-es megalapítása óta a világ vezető biztosítótársaságai között jegyzett vállalatcsoport 50 országban működik, teljes díjbevétele 2019-ben meghaladta a 69 milliárd eurót. A világszerte közel 72 000 munkavállalót alkalmazó és 61 millió ügyfelet kiszolgáló Generali Csoport egyike a vezető európai biztosítótársaságoknak, ázsiai, illetve latin-amerikai jelenléte folyamatosan erősödik. Ausztriai, közép- és kelet-európai, illetve oroszországi tevékenységét a Csoport (a prágai székhelyű) Ausztria, CEE & Oroszország Regionális Központon keresztül irányítja; a Generali a régióhoz tartozó 12 ország mindegyikében a legjobb három biztosító közé tartozik.

 

Scroll To Top