A gazdasági növekedés mérsékelt ütemű gyorsulását állapítja meg a Bézs könyv

Az Egyesült Államok 12 jegybanki régiójának többségében a gazdasági növekedési ütem gyorsulásáról számolt be az amerikai szövetségi jegybank szerepét betöltő Fed rendszeres gazdasági állapotfelmérésében, a szerdán kiadott áprilisi Bézs könyvben.

A tizenkét régióból tíz számolt be a gazdasági aktivitás fokozódásáról, amit a Fed az esetek többségében még ezzel együtt is a korábbi megszövegezéshez hasonlóan “visszafogottként” jellemzett.
Márciusban és áprilisban az időjárás javulásának köszönhetően már megfigyelhető volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése. Az ipari termelés szinte minden régióban növekedett, az autóeladások növekedtek, a kikötők és az autópályák forgalma megnövekedett. A turizmus pedig “általában pozitív” teljesítményt mutatott.
A regionális Fed-eknek a gazdasági helyzetről alkotott szubjektív véleménye alapján a Richmond Fed által összeállított elemzés megállapításai megerősítik az elmúlt hetekben napvilágot látott makrogazdasági mutatókból levonható következtetéseket.(MTI)
Forrás: http://www.federalreserve.gov/monetarypolicy/beigebook/files/BeigeBook_20140416.pdf

Scroll To Top