A folyamatosan emelkedő árfolyam miatt nem törhet világhatalomra bitcoin

Rövid távon nem valószínű, hogy általános kereskedelmi világvalutaként tudunk tekinteni a bitcoinra, mondta el Pataki Gábor, a CoinBroker.hu alapítója. Véleménye szerint a folyamatos árfolyam emelkedés lehet ennek a gátja, hiszen komoly deflációs spirált indíthatna be.

Egyelőre nem valószínű, hogy átveszik a kriptovaluták a hatalmat, viszont sok kiegészítő funkciójuk lehet, ami bevezetésre kerülhet. Itt az ethereumot kell elsősorban megjegyeznünk, amelyekkel okosszerződéseket lehet kötni, így a teljes ingatlannyilvántartást ki lehet váltani. Ennek bevezetését Ukrajna tervezi elsőként. Ezenkívül bármilyen kereskedelmi ügyletre használhatjuk ezt a valutát, akár pénzügyi elszámolásra is.

A ripple szintén egy fontos kriptovaluta, mely a bankközi átutalásoknál alkalmazhazható. Ennek a nagy előnye, hogy négy másodperc alatt át lehet utalni a világ bármely pontjára.

A bányászat is megoldás a profitszerzésre, ám ennek magas költségei és bonyolultsága miatt a kezdőknek inkább a felhő alapon vásárolt erőforrás javallott.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top