A fiatalok pénzügyi ismereteit fejlesztené a BÉT és a Pénziránytű Alapítvány

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány a középiskolások pénzügyi, tőzsdei ismereteinek bővítésére és befektetői tudatosságának fejlesztésére.

A BÉT az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kiemelte: a két szervezet a jövőben szorosabbra fűzi együttműködését a 14-18 éves korosztály pénzügyi kultúráját és befektetői tudatosságát fejlesztő tevékenységei során. Hozzátették: a középiskolások mindennapi tudásának részévé szeretnék tenni az alapvető megtakarítási és befektetési ismereteket. A közös célok között szerepel továbbá a fiatalok tőzsdei ismereteinek szélesítése, így a tervek szerint a Pénz7 rendezvény keretében a fiatalok számára jövő tavasszal nagyszabású tőzsdejátékot indítanak.
„A fiatalkorban megszilárdított pénzügyi ismeretek stabil hátteret adnak egy későbbi, megfelelő pénzügyi döntés meghozatalához” – hangsúlyozta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a közleményben.
A közlemény idézi Merényi Zsuzsannát, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatóját is, aki szerint a pénzügyi öngondoskodás, valamint az egyéni felelősségvállalás képessége leginkább fiatal korban sajátítható el, ezért az együttműködésben kiemelt célcsoportnak tekintik az általános- és középiskolás korosztályt.
A Pénziránytű Alapítványt 2008-ban hozta létre a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki és valósítson meg. Az alapítvány számos programmal segíti a fiatalokat a gyakorlati pénzügyek felelős kezelésében.(MTI)

Scroll To Top