A Cushman & Wakefield idén közel 80 000 négyzetméter irodaterületet adott bérbe Budapesten

A Cushman & Wakefield, Magyarország piacvezető ingatlan tanácsadója idén rekordmennyiségű, közel 80 ezer négyzetméter irodaterületet adott bérbe Budapesten, mindez 65 ügyletből tevődött össze – közölte a társaság az MTI-vel.

A tranzakciók 54 százaléka új üzletkötés, 25 százalékuk szerződéshosszabbítás, 18 százalékuk bővülés volt, míg 4 előbérleti szerződést kötöttek, amely a vállalat összes idei bérbeadásának 6 százalékát tette ki.
A cég legnagyobb tranzakciója a harmadik negyedévben egy több, mint 15 000 négyzetméteres ügylet volt a belvárosban, amelynek hatására az irodapiac kihasználatlansági mutatója 8,8 százalékról 5,4 százalékra csökkent.
A vállalat a teljes ügynöki piacon 34 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

A közlemény idézte Szántó Tamarát, a Cushman & Wakefield budapesti irodabérbeadási részlegvezetőjét, aki kifejtette a közel 80 000 négyzetméter irodaterület bérbeadása a fővárosban kiemelkedő teljesítmény volt. A több, folyamatban lévő szerződéstárgyalásból és a lezárásra váró tranzakciókból arra lehet következtetni, hogy az év végéig rekordmennyiségű irodaterület bérbeadásában vesznek részt, ezzel továbbra is megtartva 7 éve töretlen piacvezető pozíciójukat.
A Cushman & Wakefield a világ egyik legnagyobb ingatlan tanácsadó vállalata, amely 48 000 szakemberrel és 400 irodával, 70 országban van jelen. Tavaly a vállalat üzemeltetési, facility menedzsment, projekt menedzsment, bérbeadás, befektetési tanácsadás és más üzletágai 6,9 milliárd dollár bevételt termeltek. A cég Magyarországi irodájában, amely idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, közel 100 szakember dolgozik.(MTI)

Scroll To Top