A BUX-index új csúcsot ért el novemberben, és nőtt a tőzsdei forgalom is

A BUX-index november 10-i záróértéke 30 540 ponttal új csúcsot állított be, megdöntve ezzel a 2007-ben elért 30 118 pontos rekordját. A vezető részvények közül a Mol teljesített a legjobban 5,8 százalékos emelkedésével. A napi átlagforgalom is nőtt – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtökön az MTI-vel.

Novemberben két részvénybevezetés is történt: elindult a kereskedés az Alteo új részvényeivel, a Duna House pedig új kibocsátóként debütált a parketten.
A tőzsdei forgalom az októberi felett alakult, miközben a vezető részvények teljesítménye vegyes képet mutatott: a Magyar Telekom 5,8, az OTP 0,7, a MOL 2,0 százalékkal erősödött, miközben a Richter részvényei 2,5 százalékot veszítettek értékükből.
Novemberben 210 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a befektetők a BÉT részvénypiacán, ami jelentős bővülés az októberi 156 milliárdos forgalomhoz képest, kismértékben azonban elmarad a tavalyi év azonos időszakában elért 216 milliárd forinttól. A napi átlag részvényforgalom mind a tavaly novemberi, mind az idén októberi értéket meghaladta: a 21 kereskedési napon a befektetők átlagosan 10 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a BÉT-re bevezetett részvényekkel.
A részvénypiac duplikált forgalma 419 milliárd forint volt. Tíz brókercég bonyolította a forgalom 94,5 százalékát.
A szolgáltatók rangsorának élén komolyabb átrendeződés történt októberhez képest: az első helyen ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s. végzett 99 milliárd forintos forgalommal, míg az előző hónap első helyezettje, a Concorde Értékpapír Zrt. a második helyre szorult 81 milliárd forintos forgalommal, a harmadik helyen pedig az Equilor Befektetési Zrt. végzett 72 milliárd forintos forgalommal.(MTI)

Scroll To Top