A BTel kötvényei 862 millió forint érékben keltek el

A Business Telecom  Nyrt. (BTel) kötvényei 862 millió forint értékben keltek a február 6-8. között lezajlott jegyzés során – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A Budapesti Értéktőzsde „B” kategóriájában jegyzett alternatív távközlési szolgáltató cég 10 ezer forint névértékű, egyéves futamidejű kötvényeket kínált fel értékesítésre, évi 13 százalékos fix kamattal, 100 százalékos árfolyamon.
A kötvényekből intézményi befektetők 770 millió forint, egyéni befektetők 92 millió forint értékben jegyeztek.
A kibocsátás része a társaság 3 milliárd forint keretösszegű, második kötvényprogramjának. Az első programot 2012 júniusában zárta le, ennek keretében több lépcsőben több mint 1,5 milliárd forint tőkét vont be a piacról. A tájékoztatás szerint a tőkét beruházásokra, piaci felvásárlásokra és saját hálózatfejlesztésre fordította. A társaság kötvényei a BÉT-en forognak.
A kecskeméti székhelyű BTel a legutóbbi tőzsdei jelentése szerint 2012 első kilenc hónapjában 2,17 milliárd forint árbevételre tett szert, ami duplája az előző év azonos időszakinak. Adózott eredménye is hasonló mértékben, 46 millió forintról csaknem 82 millió forintra emelkedett. (MTI)

Scroll To Top