A BIF igazgatótanácsa részvényenként 10 forint osztalék kifizetését javasolja

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. 2,569 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja az április 29-re összehívott éves rendes közgyűlésnek az osztalékként kifizethető szabad eredmény és eredménytartalék terhére, amely részvényenként 10 forintnak felel meg, ebben benne van a társaság tulajdonában álló – az osztalékra jogosult részvényeseket illető – saját részvényekre eső osztalék is – tette közzé a társaság szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A BIF 2019-ben részvényenként 100 forint osztalékot fizetett (2019. június 7-től tizedelték a BIF részvényeit, az eddigi 100 forint helyett 10 forintos névértékűek lettek).
A BIF az IFRS szerint készített auditált egyedi eredménykimutatás szerint mintegy 2,297 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el 2019-ben, mintegy 6 milliárd forinttal kevesebbet a 2018. évinél, ugyanakkor a befektetési célú ingatlanok valós értékelésének eredményhatásával korrigált adózás előtti eredmény a 2018. évi 1,717 milliárd forintról 2,151 milliárd forintra emelkedett (+434 millió forint, +25 százalék).
A társaság működési hatékonyságát jelző árbevétel arányos – a befektetési célú ingatlanok valós értékelésének eredményhatásával korrigált – működési eredmény a bázisidőszaki 51,1 százalékról 52,7 százalékra nőtt 2019-ben.

Az üzleti jelentésben kifejtik, hogy a koronavírus-helyzet alakulásának várhatóan negatív hatásai lesznek a társaság 2020. évi terveire, célkitűzéseire. A bérleti szerződések újratárgyalásának, megszüntetésének kezdeményezése egyes bérlők által, illetve a folyamatban lévő fejlesztések esetleges csúszása kedvezőtlenül hathat a vállalat működésére.
A BIF szabályozott ingatlanbefektetési társaság, saját tulajdonú ingatlanjainak bérbeadás útján történő hasznosításával foglalkozik. A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények a szerdai kereskedést 284 forinton zárták, 5,33 százalékkal, 16 forinttal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 354 forint, a legalacsonyabb 256 forint volt.(MTI)

Scroll To Top