A beszállítói kifizetések felgyorsításával az UniCredit Csoport közel 37 000 beszállítót közel 4 milliárd euróval támogatott az elmúlt egy évben

Az UniCredit közel 37 000 beszállítóját majd’ 4 milliárd euróval támogatta az elmúlt egy évben azzal a 2020 áprilisában bevezetett gyakorlatával, mely szerint – válaszul a COVID-19 válság gazdasági hatásaira – felgyorsítják a beszállítói számlák kifizetését.  

A gyorsabb kifizetés azt jelenti, hogy a szokásos ellenőrzéseket követően, a szerződésekben irányadó 30 napnál hamarabb egyenlíti ki a bank a számlákat, ezáltal jelentősen felgyorsítva a fizetési ciklust és segítve a vállalkozásokat a működőtőke-menedzsmentjükben.

Carlo Vivaldi, az UniCredit Csoport COO területének vezetője elmondta: “A vállalkozások sok kihívással küzdenek a mostani járványhelyzetben – mi elkötelezetten támogatjuk őket azzal, hogy növeljük a likviditást a reálgazdaságban. A gyorsabb számlakifizetéssel több ezer beszállítónknak nyújtunk konkrét támogatást, ezzel mi magunk is a megoldás részei vagyunk és aktívan segítjük a vállalkozásokat abban, hogy kilábaljanak a válságból.”

A hagyományosnál gyorsabb kifizetés gyakorlatát az UniCredit csoportszinten eddig közel 300 000 számla, ebből Magyarországon 10 000 számla esetében alkalmazta. Az UniCredit Bank Hungary-nél így a számlák kifizetésének átlagos ideje 12,5 napra rövidült. A kezdeményezést 2021. szeptember végéig meghosszabbítják, hogy a jelenlegi, kihívásokkal teli piaci környezetben is folyamatos támogatást nyújthassanak partnereiknek, megfelelve a helyi ellenőrzési szabályoknak.

Scroll To Top